Θέμης Χατζηιωάννου στο News 247: “Ό,τι κι αν αναζητήσεις στο Inlaw, θα το βρεις σε 15 δεύτερα”

Θέμης Χατζηιωάννου στο News 247: “Ό,τι κι αν αναζητήσεις στο Inlaw, θα το βρεις σε 15 δεύτερα”

Τι διαφορετικό έχει να επιδείξει και να προσφέρει η βάση νομικής τεκμηρίωσης inlaw.gr. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το νέο διαδικτυακό εργαλείο, μιλάει στο News 247, και δηλώνει "καν' το όπως η Apple" (Pics+Vid)

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Απριλίου παρουσιάστηκε η νέα βάση Νομικής Τεκμηρίωσης inlaw.gr, στο Κολλέγιο ΑΚΤΟ, από τον εμπνευστή της, Θέμη Χατζηιωάννου.

To inlaw.gr είναι ένας Δικτυακός Τόπος, στον οποίο ο χρήστης (οργανωμένος δικηγόρος, σύγχρονος επιχειρηματίας ή και λογιστής) μπορεί να αναζητά νομικές πληροφορίες, που αφορούν κυρίως στο χώρο των επιχειρήσεων.

Στην αρχή της παρουσίασης της νέας βάσης, ο κ. Χατζηιωάννου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά εκείνα, που το κάνουν να διαφοροποιείται, από τις υπάρχουσες βάσεις νομικών πληροφοριών.

“Η πρώτη διαφοροποίηση είναι τα newsletters, τα 2μηνιαία περιοδικά, που ενημερώνονται πιο γρήγορα από τα χάρτινα, επειδή είναι ηλεκτρονικά”, είπε ο κ. Χατζηιωάννου.

Στη νέα βάση ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βρει αποφάσεις δικαστηρίων, πρόσφατες και μη, που είναι σχολιασμένες. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται και η ενημέρωση, αλλά και η εποπτεία του Τύπου, παρέχοντας σημειώσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Στο inlaw ο χρήστης μπορεί να βρει αποφάσεις δικαστηρίων που ψηφιοποιούνται και μπαίνουν στη βάση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας τη δυνατότητα να ζητά και άλλες αποφάσεις που εισάγονται μετά από σχετικό αίτημά του στο σύστημα.

Ακόμη, μπορεί να ζητήσει  από τους συνεργάτες του inlaw να αναζητήσουν για το χρήστη αρθρογραφία, νομολογία ή και παραπομπές σε βιβλία, προσφέροντάς του νομική τεκμηρίωση και λύση στο νομικό θέμα που τον απασχολεί.

Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει υποδείγματα νομικών πράξεων ή συμβάσεων, τα οποία δεν είναι έτοιμα, αλλά ετοιμάζονται με την παροχή πληροφοριών για την εκάστοτε υπόθεση, “στα μέτρα” καθενός.

Το ισχυρό σημείο της βάσης: Ο τρόπος αναζήτησης

Η νέα βάση, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όσους είτε δεν έχουν τον χρόνο είτε δεν έχουν τη γνώση, λόγω περιορισμένης ενασχόλησης με κάποιο αντικείμενο, ώστε να βρουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με πολλούς τρόπους αναζήτησης, τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες, με στοιχεία απόφασης (πχ. ΑΠ 1/2012), χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά (πχ. Εμπορικό – αξιόγραφα – επιταγή), με τη χρήση λεξικού, βρίσκοντας μία λέξη σε όλες τις πτώσεις και αριθμούς ή με αναφορά σε συγκεκριμένη διάταξη (πχ. ΑΚ 914 σε επιταγή).

Ακόμη, μπορεί να αναζητήσει αποφάσεις συγκεκριμένου δικαστηρίου (πχ. ΑΠ), ή τις αποφάσεις συγκεκριμένου έτους (πχ. ΑΠ 2011) ή ειδικά κάποιον κλάδο Δικαίου (πχ. Εμπορικό).

“Με οτιδήποτε υπάρχει με λίγα λόγια στα πεδία αναζήτησης, μπορεί να περιορίζεται αντίστοιχα και το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα, που να υπάρχει στη βάση και να μην μπορεί κανείς να το βρει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Με όποιον τρόπο και να ψάξεις, είναι βέβαιο ότι θα βρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς”, είπε ο κ. Χατζηιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη βάση δημοσιεύονται αποφάσεις δικαστηρίων και όχι επιτροπών ή Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. Ωστόσο, εάν κάποιος τις ζητήσει, οι συνεργάτες του inlaw θα τις “ανεβάσουν”.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι μία απόφαση δημοσιευμένη, μπορεί να “ανέβει” στη βάση την ίδια ημέρα, ενώ για αναζήτηση νομολογίας και σύνταξη υποδείγματος, απαιτούνται τρεις εργάσιμες ημέρες.

“Κάν’ το όπως η Apple”

“Όταν το 1989 πρωτοσυναντήθηκα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Apple ερωτεύτηκα αυτό το δαγκωμένο μηλαράκι. Αργότερα κατάλαβα ότι αυτό που πραγματικά με σαγήνευε ήταν η πρωτοπορία, η καινοτομία και η αισθητική”, αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Χατζηιωάννου.

“Η Apple τα έκανε όλα πρώτη, τα έκανε διαφορετικά, τα έκανε καλύτερα και τα έκανε όμορφα. Η Apple δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο σύγκρισης… είναι, όμως φορέας μιας φιλοσοφίας.

Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή άρχισα να υλοποιώ την τρελή μου ιδέα να δημιουργήσω κάτι που θα διευκόλυνε την καθημερινότητά μας στο γραφείο και θα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Απ’ τη δική μας Silicon Valley, το δικό μας γκαράζ του γραφείου, αρχίσαμε να χτίζουμε το μικρό μας όνειρο, το inlaw. Το όνειρο μεγάλωσε και έγινε έφηβος. Ένας έφηβος που δεν μοιάζει με τους άλλους. Ένας έφηβος που κάνει τη δική του επανάσταση. Ένας έφηβος που χαίρεσαι να είσαι μαζί του, γιατί κοντά του μαθαίνεις και δεν νιώθεις ότι σπαταλάς το χρόνο σου. Στις μικρές αλάνες της δικηγορίας βάλαμε το παιχνίδι στην καθημερινότητά μας. Προσπαθήσαμε να χτίσουμε κάτι καινούριο, με τη φιλοσοφία της Apple: Πρωτοπόρα, καινοτόμα και με σεβασμό στην αισθητική”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα