Τι γνωρίζει ο πολίτης για την αποκομιδή και την ανακύκλωση

Τι γνωρίζει ο πολίτης για την αποκομιδή και την ανακύκλωση

Το News 247 με την κάμερα του και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, επισκέφθηκε το μεγάλο αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, επί της Ιεράς Οδού. Στόχος του η πληροφόρηση και κατ επέκταση η διάδοση της πληροφορίας στους αναγνώστες του για την αποκομιδή απορριμμάτων και την ανακύκλωση (vids)

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα τετάρτη και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να την τιμήσουμε από το να μιλήσουμε με τους ανθρώπους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους και αντίστοιχα και για εκείνα από τους κάδους ανακύκλωσης.

Ο Δημήτρης Κοσμάτος είναι ο προϊστάμενος του δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος τόσο για την αποκομιδή όσο και για την ανακύκλωση. Μιλώντας λοιπόν στο News 247 εξήγησε ποιος ακριβώς είναι ο τομέας ευθύνης του και ποιες είναι οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας του δήμου.

Στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε σημειώνει πως στόχος είναι αφενός να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο πολίτης, αφετέρου όμως να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον.

Η γνωστή παροιμία λέει “συν αθηνά και χείρα κίνει” και τούτο στη συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε μεταφράζεται ως εξής:

Οι υπάλληλοι του δήμου είναι η μία πλευρά, η άλλη όμως είναι οι πολίτες. Πως αντιδρούν λοιπόν οι Αθηναίοι; Συνδράμουν την προσπάθεια των υπαλλήλων του δήμου και αν ναι πώς; Ειδικά μέσα στην περίοδο της κρίσης. Άλλωστε το παν είναι η συνεργασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα