Τι υποστηρίζει η εταιρεία και όσοι τάσσονται υπέρ της εξόρυξης
Θυγατρική της καναδέζικης Eldorado Gold η "Ελληνικός Χρυσός" δίνει δια στόματος εκπροσώπων και διευθυντών της τη δική της άποψη για το ζήτημα της εξόρυξης (Vids)
- 05 Μαρτίου 2013 10:54
Η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” έχει βρεθεί σε μία δίνη δημοσιευμάτων και καταγγελιών, όπως αντίστοιχα και οι κάτοικοι που τάσσονται είτε υπέρ είτε κατά της εξόρυξης. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι καταγγελίες, ειδικά μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η “Ελληνικός Χρυσός” δια μέσου διευθυντή της αλλά και του εκπροσώπου της, επιχειρεί να δώσει τη δική της πλευρά και τη δική της “αλήθεια”.
Το NEWS 247 στις Σκουριές Χαλκιδικής. Διαβάστε τι λένε οι επιστήμονες και οι κάτοικοι.
*Συμφωνείτε με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Απαντήστε στο Poll του NEWS 247 στο τέλος του κειμένου
Ο Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, εκπρόσωπος της επιχείρησης, ήταν στη συγκέντρωση κατοίκων της Χαλκιδικής, στη Μεγάλη Παναγιά, μίλησε στο News 247, για τη φωνή των κατοίκων της περιοχής, για το τι πραγματικά θέλουν οι ίδιοι, όπως υποστήριξε, ενώ τόνισε πως αυτή ήταν – είναι η επιθυμία των κατοίκων των Χαλκιδιωτών και όχι αυτή της “μικρής μειοψηφίας που αντιτάσσεται” στην εξόρυξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Θεοδωρακόπουλος:
Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος είναι γενικός διευθυντής της επιχείρησης. Ξεκίνησε πριν χρόνια από την Αθήνα και τώρα ζει μόνιμα στην περιοχή. Θέλοντας να καθησυχάσει τους κατοίκους, αναφέρει πως η μελέτη έχει γίνει από Έλληνες μηχανικούς, υπογράφουν για κάτι για το οποίο είναι σίγουροι, καθώς έχει γίνει σωστή δουλειά.
Για άρνηση σε διάλογο κατηγορεί την “άλλη πλευρά” ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ο Μιχάλης Απόστολος δεν είναι εργαζόμενος της εταιρείας. Είναι πρόεδρος όμως της κοινότητας Βαρβάρα η οποία έχει πολλούς εργάτες στην επιχείρηση. Βρέθηκε στη συγκέντρωση για να ταχθεί υπέρ των μεταλλείων, αφού έτσι βλέπει ο ίδιος πως είναι το σωστό. Άκρως σημαντικό η έκκληση που κάνει σε διάλογο.
Να σημειωθεί πως ο κ. Γεωργαντζής έχει αποδώσει τα πορίσματα του ΑΠΘ σε “μικροκομματικές σκοπιμότητες”, κάτι το οποίο όμως απέφυγε να κάνει στη δική μας κουβέντα.
Στη συνέχεια φέρνει στην επιφάνεια το “καυτό” θέμα της ανεργίας και εμμέσως πλην σαφώς εξηγεί γιατί το “ναι” στα μεταλλεία και στην εξόρυξη χρυσού είναι θέμα επιβίωσης των ανθρώπων, όπως πάντα υποστηρίζει ο ίδιος.
Παράλληλα είναι ο πρώτος ο οποίος κάνει αναφορά σε πιθανά κομματικά κριτήρια βάση των οποίων κινούνται όσοι είναι κατά της εξόρυξης.
οι υποστηρικτές της κίνησης έχουν και δικό τους μπλογκ το οποίο βρίσκεται εδώ: