Το Blockupy στο NEWS 247

Το Blockupy στο NEWS 247

Το Blockupy έγινε πιο γνωστό στην Ελλάδα μετά την τελευταία δυναμική πορεία στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Το NEWS 247 ξετρύπωσε στη σύνοδο των εναλλακτικών κινημάτων μέλος του κινήματος, αλλά και μέλος "αδελφής" οργάνωσης (Vids)

Στη Φρανκφούρτη πριν περίπου επτά ημέρες η αστυνομία αντιμετώπισε με σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα την πορεία περίπου επτά χιλιάδων ανθρώπων κατά της λιτότητας στην Ελλάδα. Βασικός πρωταγωνιστής το κίνημα Blocupy το οποίο είχε αντιπροσώπους και στο ALter Summit στο ΟΑΚΑ.

Στις 31 Μαΐου λοιπόν χιλιάδες διαδηλωτές απέκοψαν την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το κτίριό της, όπως και σε αυτό της Γερμανικής Τράπεζας. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία δεν άργησαν να έρθουν, όπως γίνεται πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το NEWS 247 μίλησε με μέλος της γερμανικής ομάδας ATAC και πιο συγκεκριμένα με το παρακλάδι της πόλης Αμβούργου. Η οργάνωση ήταν στο κάλεσμα του Blockupy στη Φρανκφούρτη. Η εκπρόσωπος της ATAC, η κ. Σούντερ είπε στο News 247 πως υπάρχουν πολλές ομάδες όπως η δική της και το Blocupy που συμμετέχουν σε καλέσματα, πορείες και συγκεντρώσεις. Η ίδια δεν ήταν στη Φρανκφούρτη η οργάνωση όμως βρισκόταν εκεί, ενώ υποστήριξε πως τς ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις συγκεκριμένες οργανώσεις ούτε τις θέσεις τους.

Λίγο μετά οι δημοσιογράφοι του News 247 μιλάνε με την Κέλι, το μέλος του Blockupy και δη αυτό της Φρανκφούρτης. Εξηγεί πως δόθηκε η συγκεκριμένη ονομασία αλλά και πως αρχικά ήταν μία ομάδα η οποία προσπαθούσε να σταματήσει συγκεντρώσεις νεοναζί μέσω διαμαρτυρίας.

Στο Βερολίνο διοργανώθηκε και εκεί μία πλατφόρμα των κινημάτων “occupy”, ελληνιστί κατάληψης, όπου οι οργανώσεις βρέθηκαν και συζήτησαν για το πως θα κινηθούν και πως θα προχωρούν από κοινού σε κινήσεις κατάληψης.

Είναι άκρως σημαντικό, λέει η Κέλι, στη Γερμανία να δείχνεις την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση της Μέρκελ και γι αυτό είναι επιβεβλημένο μία πλατφόρμα όπως η Blockupy να φέρνει κοντά τα διάφορα ευρωπαϊκά κινήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα