Βιβλιόφιλοι – προσωπικότητες της Αθήνας μιλούν για την Εστία και τη φυσιογνωμία μιας πόλης που χάνεται

Βιβλιόφιλοι – προσωπικότητες της Αθήνας μιλούν για την Εστία και τη φυσιογνωμία μιας πόλης που χάνεται

Το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Εστίας χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τη φυσιογνωμία της πρωτεύουσας η οποία κινδυνεύει να χαθεί. Έτσι, 20 βιβλιόφιλοι βρέθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον των σημείων αναφοράς της Αθήνας. Το News 247 στήριξε από την αρχή την προσπάθεια και βρέθηκε στην εκδήλωση

Το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου της Εστίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν ένα ακόμη πλήγμα στα σημεία αναφοράς της Αθήνας, τα οποία όσο πάει και λιγοστεύουν. Αποτέλεσμα, η πόλη να χάνει την προσωπικότητά της.

Μπροστά σε αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο, τουλάχιστον 20 βιβλιόφιλοι και προσωπικότητες της πόλης βρέθηκαν σε ξεχωριστή εκδήλωση στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση, που είχε τον τίτλο, “20 Μονόλεπτα για την Εστία”, ανήκει στους Γιώργο Κουμουτσάκο, ευρωβουλευτή, Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, ενώ καλωσόρισε τους ακροατές αλλά και τους συμμετέχοντες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Είκοσι προσωπικότητες και βιβλιόφιλοι της Αθήνας μίλησαν για την Εστία, το κλείσιμό του βιβλιοπωλείου της, σε 20 μονόλεπτα, όπως τα είχε φτιάξει ο καθένας.

Από τη δική του πλευρά ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης αναφέρθηκε στα πρόσωπα που κατά τον ίδιον έδωσαν ξεχωριστή πνοή στο ιστορικό βιβλιοπωλείο αλλά και στους συγγραφείς και αναγνώστες.

Η συντονίστρια της συζήτησης και εκ των ομιλητών, Μαρία Χούκλη επισήμανε στη δική της αναφορά το ότι το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Εστίας, στενοχώρησε πολλούς πολίτες, ακόμα και ανθρώπους οι οποίοι δεν πήγαιναν εκεί. Έκανε δε λόγο για “κάστρο που έπεσε”.

Στην κάμερα του News 247 μίλησε στο περιθώριο της εκδήλωσης και ο συγγραφέας αλλά και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης.

Ο εκ των βασικών αν όχι ο βασικός συντελεστής της όλης αυτής προσπάθειας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε για το συγκεκριμένο εγχείρημα πως στόχος του δεν είναι τόσο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά το τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθεί να χαθούν τέτοια σημεία αναφοράς για την πόλη μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα