Γιατί αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ

Γιατί αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει ότι είναι εναντίον κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ, εκτιμά ότι το θέμα του προσανατολισμού του κόμματος κρίθηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο ίδιος όμως δεν προτίθεται να ανταποκριθεί στις προτάσεις να δραστηριοποιηθεί είτε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κρύψει ότι αντιτίθεται σε κάθε μορφής συνεργασία με τη ΝΔ- άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οτ ΚΙΝΑΛ δεν συζητά πλέον την πρόταση Αλιβιζάτου για αλλαγή του Συντάγματος ώστε ο εκλογικός νόμος να ισχύει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση εφόσον συγκεντρώνει 180 ψήφους αντί για 200 που συγκεντρώνει έως τώρα. Ούτε είναι τυχαίο ότι η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται (ακτ’ ουσίαν έχει αποφασίσει) να μην ψηφίσει μαζί με την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, άλλωστε, διαθέτουν μαζί 180 ψήφους και, όπως, σημειώνουν με νόημα πολλοί στο πολιτικό σκηνικό, “η 180η ψήφος είναι του Γιώργου Παπανδρέου και η 179η του Χάρη Καστανίδη”.

“Η επόμενη ημέρα ως προς τις κατευθύνσεις και την προοπτική της προοδευτικής παράταξης κρίθηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου” συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, που φέρεται να θεωρεί ως “μονόδρομο” τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, τη συνεργασία δηλαδή του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο, δεν προτίθεται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία στο κομματικό πεδίο το επόμενο διάστημα. Ούτε στην κατεύθυνση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ούτε στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, όπως τον προτρέπουν διάφορα στελέχη, καθώς, μεταξύ άλλων, δεν επιδιώκει να αμφισβητήσει τη Φώφη Γεννηματά.

“Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τη δική του ατζέντα και με αυτή θα πορευτεί το επόμενο διάστημα, σε αυτή θα εντάσσονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει” υποστηρίζουν όσοι συνομιλούν μαζί του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα