Γιατί στην Κουμουνδούρου υπήρξαν πολλά νεύρα

Γιατί στην Κουμουνδούρου υπήρξαν πολλά νεύρα
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η υπόγεια -ακόμα- διαφωνία των "53+" για τα επιδιωκόμενα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα, οι ρόλοι που αναλαμβάνουν τα στελέχη και τι υποκρύπτεται πίσω από τα “προσόντα” των βουλευτών.

Τη “νευρική κρίση” που επικρατεί στην Κουμουνδούρου επιδεικνύουν οι εντάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν έκλεισαν οι πόρτες και έφυγαν οι κάμερες μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Τα ανοίγματα της ηγεσίας της Κουμουνδούρου με την Προοδευτική Συμμαχία προκαλούν “ταραχή” σε κομματικά στελέχη και κυρίως στην “Κίνηση των 53+”.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών είναι η μετατροπή της Συμμαχίας σε ενιαίο κόμμα και η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση, που όμως δεν επιβεβαιώνονται ακόμα από την ηγεσία και, συνεπώς, δεν επιτρέπουν να υπάρξουν “επίσημες” τοποθετήσεις και αντιδράσεις από τους ομιλούντες.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ, πχ, η Άννα Βαγενά, βουλευτής Λάρισας, έθεσε το θέμα της εκλογής του Αλ. Τσίπρα με καθολική εκλογή από τη βάση, γεγονός που προκάλεσε την ειρωνική αντίδραση κάποιων βουλευτών, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις πληροφορίες- και ο Νίκος Φίλης.

Η “γκρίνια” που υπήρξε για την ανακοίνωση των ονομάτων Γραμματέα ΚΟ, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και εκπροσώπου Τύπου, οφείλεται κατ’ ορισμένους στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μπόρεσαν προηγουμένως να “διαπραγματευτούν” με τον Πρόεδρο του κόμματος θέσεις που πιθανόν να μην ήθελαν.

Η πρόταση, όμως, τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα- και όπως επεσήμανε και ο Αλ. Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που ψηφίζει και τον Γραμματέα της ΚΟ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τον Διευθυντή της ΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο κόμμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αντιπαράθεση του Πάνου Σκουρλέτη με την Όλγα Γεροβασίλη για τους επιστημονικούς συνεργάτες, εάν δηλαδή θα τους προσλαμβάνει ο κάθε βουλευτής χωριστά ή εάν θα προσληφθούν συνολικά από επιτροπή που θα συγκροτήσει το κόμμα. Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς έως σήμερα, στις κυβερνητικές θέσεις και στο Κοινοβούλιο, υπολογίζεται ότι υπηρετούσαν πάνω από 1500, ίσως και 2000, επιστημονικοί συνεργάτες, νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ καλές σπουδές -πρόσωπα που για πολλούς αποτελούν το παρόν και το μέλλον του κόμματος.

Σήμερα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσλάβει 200 περίπου εξ αυτών. Και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και στο να δίνουν οι βουλευτές το 40% του μισθού τους στο κόμμα. Να δίνουν δηλαδή 2000 από τις 6000 που λαμβάνουν. Ο Π. Σκουρλέτης στο συγκεκριμένο θέμα είναι υπέρ των αποφάσεων από το κόμμα, η Όλγα Γεροβασίλη πιο κοντά στη θέση να προσλάβουν οι βουλευτές τον επιστημονικό συνεργάτη που επιθυμεί ο καθένας εξ αυτών, με τις αποφάσεις να παραπέμπονται για αργότερα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα