Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι Πρόεδρος υπό …προθεσμία -Τα μηνύματα της Χαριλάου Τρικούπη

Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι Πρόεδρος υπό …προθεσμία -Τα μηνύματα της Χαριλάου Τρικούπη
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ (και του ΠΑΣΟΚ) επιδιώκει τη σύνθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς. Στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών επικεντρώνει την προσοχή της η ηγεσία του κόμματος για το επόμενο διάστημα

Η Φώφη Γεννηματά δεν είναι Πρόεδρος υπό …προθεσμία είναι το μήνυμα που αποστέλλει η Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Στόχος, άλλωστε, της ηγεσίας του κόμματος δεν είναι να παγιώσει την εσωστρέφεια και την μεμψιμοιρία, αλλά να αντιμετωπίσει τώρα τα φαινόμενα αυτά, που απειλούν να λάβουν μορφές χιονοστιβάδας και να περιθωριοποιήσουν την τρίτη δύναμη της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά και την -έστω και πύρρεια- νίκη της στο θέμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να δέχεται εισηγήσεις, όπως αποκάλυψαν τη Δευτέρα τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, είτε μιας έντιμης συμφωνίας για εσωκομματική ανακωχή, είτε για επιλογή “καθαρών λύσεων εδώ και τώρα” προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφεια και -σε κάποιες περιπτώσεις- και η υπονόμευση που εκδηλώνεται.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, αποτελεί πάντως εκ των πραγμάτων τον πρώτο σταθμό της αντιπαράθεσης, παρότι ο υπ’ αριθμόν ένα “δελφίνος” Νίκος Ανδρουλάκης δεν προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας, κάτι όμως που ετοιμάζεται πυρετωδώς να πράξει στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του, ο Νίκος Παπανδρέου μετά τις απειλές του για προσφυγή στα …δικαστήρια έχει εξαφανιστεί!

Η πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ, που έχει αναβληθεί για τις αρχές του έτους -η ακριβής ημερομηνία της δεν έχει οριστεί ακόμα- και θα είναι ο δεύτερος σταθμός του επόμενου διαστήματος, εκεί όπου θα κριθεί εάν -και με ποιους όρους- θα επιτευχθεί εσωκομματική “εκεχειρία” ή θα επιλεγεί η σύγκρουση. Από το αποτέλεσμα αυτό θα κριθεί εν πολλοίς και το εάν θα υπάρξει ή όχι εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου στο ΚΙΝΑΛ, με αναλογικό (και όχι πλειοψηφικό) εκλογικό σύστημα, ώστε να εκπροσωπούνται σε αυτό πέραν των “προεδρικών” και η πλευρά Νίκου Ανδρουλάκη και οι τυχόν άλλες υπαρκτές τάσεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, το επόμενο διάστημα ρίχνει το βάρος της στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, με κοινοβουλευτικό περιεχόμενο, όπως συνέβη με τη συνάντηση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τις προτάσεις της για προστασία των δανειοληπτών. Πρωτοβουλίες που, όπως θα δείξει και η συνέχεια, μόνο υπό προθεσμία δεν θεωρεί ότι είναι η Φώφη Γεννηματά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα