Η καθυστέρηση στην αποπομπή Διαματάρη κόστισε στην κυβέρνηση
Αίσθηση προκαλεί η μη απόδοση ευθυνών στον Αντώνη Διαματάρη, ενώ εκτεθειμένος εμφανίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας -όχι με δική του ευθύνη.
- 06 Δεκεμβρίου 2019 08:14
Μπορεί ο υφυπουργός Εξωτερικών-και κορυφαίο στέλεχος του “Εθνικού Κήρυκα”, της Νέας Υόρκης- να αποπέμφθηκε (ή, κατ’ άλλους, να παραιτήθηκε) από την κυβέρνηση, η καθυστέρηση, όμως, στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις πολλαπλές αποκαλύψεις για το πρόσωπό του, κόστισαν πολιτικά στο κυβερνών κόμμα.
Η μη αποπομπή του, μάλιστα, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του και, κυρίως, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα (όχι με δική του προφανώς προσωπική ευθύνη) ότι το θέμα “είναι λήξαν”, ασφαλώς αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα στη θεωρεία της “αριστείας”.
Πολύ περισσότερο που ήρθε μετά τους διορισμούς στα νοσοκομεία και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, με πρόσωπο …σύμβολο τον 80χρονο Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος, μάλιστα, “έδωσε” τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι του είχε υποσχεθεί προεκλογικά τη θέση ως “αντάλλαγμα” των ψήφων που θα έφερνε στη ΝΔ!
Οι αποκαλύψεις που είδαν, όμως, το φως της δημοσιότητας μετά την κάλυψη του Α. Διαματάρη για το θέμα του πτυχίου του, όπως της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τις άλλες θέσεις που διατηρούσε σε εταιρείες στη Νέα Υόρκη ή για τον συνεργάτη που προσέλαβε, δεν μπορούσαν να παρακαμφθούν.
Ακόμα και μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως η “Καθημερινή” και ο “Φιλελεύθερος”, έστελναν το μήνυμα ότι το κόστος της παραμονής στην κυβέρνηση θα ήταν μεγαλύτερο από την απομάκρυνσή του. Η απόφαση, ασφαλώς, δεν ήταν εύκολη για τον πρωθυπουργό και, παρά την καθυστέρηση, θα μπορούσε κανείς να πει από την πρώτη τουλάχιστον άποψη, “κάλλιο αργά παρά ποτέ”.
Το πολιτικό κόστος, όμως, είναι δεδομένο για την κυβέρνηση, ενώ αν η ηγεσία της δεν εμφανιστεί πιο αποφασιστική σε τυχόν νέα παρόμοια φαινόμενα, η “αριστεία” θα μετατραπεί για αυτή πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν, ότι το “θα σκίσω το Μνημόνιο με ένα νόμο για τον Αλέξη Τσίπρα” και η “επαναδιαπραγμάτευση” για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ενδιαφέρον εμφανίζει και το γιατί ο Α. Διαματάρης δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις προκειμένου να διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον τίμησε με το συγκεκριμένο αξίωμα, όπως και ερώτημα παραμένει πόσο καλά λειτουργεί το “επιτελικό κράτος” που εκθέτει τον πρωθυπουργό, καθώς δεν έχει ελεγχθεί το βιογραφικό ενός προσώπου που ορίζεται μέλος της κυβέρνησης….