Και τα χρήματα που δεν δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές στη συνεδρίαση της Τετάρτης;

Και τα χρήματα που δεν δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές στη συνεδρίαση της Τετάρτης;
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Όλα τα θέματα επί τάπητος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Την πρώτη της ουσιαστική συνεδρίαση μετά τις εκλογές πραγματοποιεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Τετάρτη, με εισαγωγική- και εφ’ όλης της ύλης, σύμφωνα με το πρόγραμμα- ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στην κλειστή συνεδρίαση- με εξαίρεση προφανώς την ομιλία του επικεφαλής της- θα συζητηθούν στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης θέματα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος, ενώ θα ληφθεί και απόφαση για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών.

Στο δεύτερο μέρος, θα συζητηθούν, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στους βουλευτές, “οργανωτικά και άλλα θέματα”, γεγονός που προϊδεάζει ότι θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα που διχάζει την ΚΟ, με την προσφορά του ενός τρίτου του μισθού κάθε βουλευτή στο κόμμα. Και αυτό, καθώς ο ένας στους τρεις βουλευτές, παρότι έχει υπογράψει σχετικά έγγραφα, αρνείται να τον παραχωρήσει.

Και αυτό παρά τις πιέσεις και τις επιστολές που έχουν αποστείλει τόσο η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, όσο και ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Οι βουλευτές που παραχωρούν το ένα τρίτο του μισθού τους δυσανασχετούν, θεωρώντας -και σωστά- πως με ευθύνη της ηγεσίας υπάρχουν βουλευτές δυο ταχυτήτων, ενώ κάποιοι αρχίζουν να σκέφτονται μήπως και ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι οι ίδιοι να μην δίνουν τα χρήματα.

Το θέμα, πάντως, εφόσον τελικά συζητηθεί, ενδέχεται να αποτελέσει το …κλου της συνεδρίασης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα