Η απίστευτη ατάκα του Τσουκάτου στον Εισαγγελέα
«Εγώ από το 2009 σας είπα για τα χρήματα της Siemens στο ταμείο του κόμματος και εσείς με κατηγορήσατε για άλλα»…
- 27 Φεβρουαρίου 2019 07:43
Το παράπονό του για τη στάση της δικαιοσύνης εξέφρασε ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, καταθέτοντας το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα για τα μαύρα χρήματα στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη.
«Εγώ από το 2009 σας είπα για τα χρήματα της Siemens στα ταμεία του κόμματος και εσείς (σ.σ. η δικαιοσύνη) με κατηγορήσατε για άλλα. Με κατηγορήσατε ότι μετέφερα χρήματα για στελέχη του ΟΤΕ , ενώ δεν είχα καμία αρμοδιότητα. Όλοι έψαχναν για ένα εξιλαστήριο θύμα» φέρεται να είπε καταθέτοντας ο Θ. Τσουκάτος.
Ο πρώην «στρατηγός» είδε όταν ξέσπασε το συγκεκριμένο σκάνδαλο όχι μόνο τη δικαιοσύνη να «αρνείται» να ερευνήσει στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά και το ίδιο του το κόμμα να αρνείται ότι τα χρήματα πήγαν στα ταμεία του. Έτσι, για μια δεκαετία έχει γίνει –όπως ο ίδιος τονίζει- ο αποδιοπομπαίος τράγος, χωρίς να έχει βρεθεί σε λογαριασμό του ή σε λογαριασμό συγγενικών του προσώπων το παραμικρό ποσό και χωρίς οι άλλοι να έχουν ερευνηθεί.
Η απολογία του το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με 16 δισεκ. δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000, εκ των οποίων -όπως διευκρίνισε- τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Ωστόσο, ο πρώην «στρατηγός» απέφυγε να κατονομάσει τις εταιρείες που χρηματοδότησαν με τα χρήματα αυτά τη Χαριλάου Τρικούπη, είτε γιατί δεν θέλησε να ανάψει επιπλέον φωτιές, είτε γιατί δεν είχε στοιχεία, αφού το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είχε καμιά απολύτως σχετική αρμοδιότητα στο κόμμα. Υποστήριξε δε εκ νέου ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας ως προς το ποιές εταιρίες προχωρούσαν σε τέτοιες πρακτικές. Η νέα κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου φέρει εκ νέου στην επιφάνεια όχι απλώς το μαύρο πολιτικό χρήμα («η τακτική αυτή συνεχίζεται και σήμερα» είπε στην απολογία του στο δικαστήριο) αλλά και τα διπλά βιβλία που τηρούνταν στο παρελθόν, αν δεν τηρούνται και σήμερα, στα κόμματα για τα οικονομικά τους. Σε αυτό το πλαίσιο , με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένεται το πόρισμα Δραγάτση για τα οικονομικά των κομμάτων, ένα βαθύ θέμα δημοκρατίας για το πολιτικό μας σύστημα.