Στέλιος Κούλογλου στο News 24/7: Εάν ήμουν παρών θα καταψήφιζα το απαράδεκτο ψήφισμα
Το ψήφισμα δίνει άφεση αμαρτιών στο ναζισμό και εξυπηρετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς και των ναζί, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
- 22 Σεπτεμβρίου 2019 19:30
Αν ήταν παρόν θα καταψήφιζε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, τονίζει με δήλωσή του στο News 24/7 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
«Είναι προφανές ότι, αν ήμουν παρών, θα καταψήφιζα το απαράδεκτο ψήφισμα που στη πραγματικότητα δίνει άφεση αμαρτιών στον ναζισμό και εξυπηρετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς και των νεοναζί» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή το δημοσίευμα του news24/7, για το πώς ψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές στο συγκεκριμένο ψήφισμα, μας απέστειλε την εξής δήλωση:
«Διευκρίνιση με αφορμή δημοσιεύματα που ερμηνεύουν ως πολιτική στάση την αποχή μου από την ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου, στο ψήφισμα που εξισώνει τον φασισμό με τον κομουνισμό: δεν ψήφισα διότι την ίδια ώρα βρισκόμουν στην Αθήνα για την εκδήλωση του Tvxs.gr με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Εφη Αχτσιόγλου. Είναι προφανές ότι, αν ήμουν παρών, θα καταψήφιζα το απαράδεκτο ψήφισμα που στη πραγματικότητα δίνει άφεση αμαρτιών στον ναζισμό και εξυπηρετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς και των νεοναζί».
Το κείμενο των «Παιχνιδιών Εξουσίας» για το πώς ψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές, έχει ως εξής:
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το πώς ψήφισαν οι έλληνες ευρωβουλευτές στο ψήφισμα που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Η στάση των ελλήνων ευρωβουλευτών αποκαλύπτει τόσο τα προβλήματα συνοχής στο εσωτερικό των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, όσο και τους πολιτικούς προσανατολισμούς προσώπων και κομμάτων.
Στη Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, υπέρ ψήφισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το καταψήφισε η Μαρία Σπυράκη, απείχαν από την ψηφοφορία οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης και Κώστας Αρβανίτης, ενώ απείχαν οι Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Αλέξης Γεωργούλης.
Από το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ την αποχή επέλεξε η Εύα Καϊλή.
Από την Ελληνική Λύση υπερψήφισε ο ευρωβουλευτής της Εμμανουήλ Φράγκος, ο Αθ. Κωνσταντίνου από τη Χρυσή Αυγή απείχε, ενώ λευκό ψήφισε ο Γ. Λαγός, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα στο ψήφισμα, αποστέλλοντας μάλιστα και επιστολή προς όλους τους ευρωβουλευτές, πλην των ακροδεξιών, με την οποία τους καλούσαν να μην υπερψηφίσουν το σχετικό ψήφισμα.
Το ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, επ’ ευκαιρία των 80 χρόνων από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπερψηφίστηκε τελικά με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά…