Στοίχημα να επιβάλλει το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Στοίχημα να επιβάλλει το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου
Εικόνα από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Θησείο Eurokinissi

Μεγάλος κίνδυνος για την Κουμουνδούρου η αποχή, η δυσαρέσκεια και η εσωκομματική γκρίνια. Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου δείχνει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να πετυχαίνει τον πρώτο της στόχο να είναι ο ένας από τους δύο πόλους της πολιτικής ζωής της χώρας, ο προοδευτικός πόλος απέναντι στο συντηρητικό πόλο- θέση που έχει κατοχυρώσει η ΝΔ.

Το ερώτημα είναι η διαφορά από τη ΝΔ για την πρώτη θέση, καθώς αυτή θα κρίνει πολλά την επόμενη ημέρα των εκλογών, ακόμα κι αν η ΝΔ επιτύχει αυτοδυναμία.

Δυο εβδομάδες πριν την πολιτική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει-παρά τις  προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και κάποιων στελεχών του-καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πάνου Σκουρλέτη, το κόμμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο- να θέσει το διακύβευμα των εκλογών και, κυρίως, να το καταστήσει πειστικό σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμα θεωρείται προεξοφλημένο, η εσωστρέφεια εντείνεται και όλο αυτό, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενδέχεται να δημιουργήσει άλλες, δυσάρεστες, για την Κουμουνδούρου δυναμικές.

Η αποχή, αν δεν τεθούν πειστικά διακυβεύματα και διλήμματα για την εκλογική μάχη, θα αποτελέσει το βασικό πρόβλημα για το έως τώρα κυβερνών κόμμα, ιδίως καθώς η νεολαία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ισχυρές δυνάμεις, είναι η πλέον ευεπίφορη για μη συμμετοχή στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα τέτοιο που θα περιορίζει αισθητά τα προβλήματα την επόμενη ημέρα των εκλογών- το θέμα για την Κουμουνδούρου είναι να το πιστέψουν και πολλοί ακόμα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα