Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Δεν πιστεύω στο γκουρμέ φαγητό”
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλά στο News 24/7 για τη μαγειρική του, την εμφάνισή του, το Master Chef και την τηλεόραση. Η αποδόμηση του "γκουρμέ φαγητού" και οι γαστρονομικές συνήθειες του Έλληνα.
- 21 Ιουνίου 2020 07:12
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ένας από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους σεφ της γενιάς του, μίλησε στο News 24/7 για όλους και για όλα.
Το ραντεβού μας ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00, στο μαγαζί NATU στο κέντρο της Κηφισιάς. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, το κλίμα μέσα στο εστιατόριο ήταν τελείως διαφορετικό, καθώς πρόκειται για ”μικρή όαση” πρασίνου στο κέντρο της Κηφισιάς.
Ο κ. Σκαρμούτσος, σαν σωστός οικοδεσπότης μας υποδέχθηκε από την αρχή με θέρμη και αμεσότητα, ενώ δεν παρέλειψε να μας ξεναγήσει στους χώρους του εστιατορίου.
Σε έναν λοιπόν από αυτούς τους χώρους πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη-συζήτηση.
Ο διάσημος σεφ στάθηκε, μεταξύ άλλων, στον τομέα της εστίασης και στα μέτρα που έχουν παρθεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, καθώς όπως μας είπε και ο ίδιος ”υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχόλουνται στον συγκεκριμένο κλάδο”.
Σχολίασε τα ριάλιτι μαγειρικής, όπως το Master Chef, που από την μία ”δίνουν εφόδια σε έναν μάγειρα, αλλά από την άλλη δεν μπορεί κάποιος που θέλει να εμβαθύνει στη μαγειρική να μείνει μόνο σε αυτό”.
Μας εξήγησε τι σημαίνει νεοελληνική κουζίνα, ενώ μίλησε και για τις μαγειρικές συνήθειες του μέσου Έλληνα, οι οποίες έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς ο κόσμος ψάχνεται περισσότερο.
Τέλος, ξέφυγε από το κομμάτι της μαγειρικής και εστίασε στον άνθρωπο, Δημήτρη Σκαρμούτσο, τονίζοντας ότι η οικογένειά του, τον χαλαρώνει περισσότερο απ΄ όλα.
Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Σκαρμούτσου στο News 24/7:
Λίγα λόγια για τον ίδιο
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά, συνέχισε τις σπουδές του στην μαγειρική. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα.
Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega «Master Chef» και «Junior Master Chef».
Από το 2011 μέχρι το 2015 ήταν ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ φέτος τον συναντάμε στο cafe-restaurant NATU, στην Κηφισιά.