Ηρακλής Τσίκινης: Σφυρίζει και στην πολιτική

Ηρακλής Τσίκινης: Σφυρίζει και στην πολιτική

Ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής με τον συνδυασμό του Α. Σπηλιωτόπουλο. Τι δήλωσε στο NEWS 247 για την υποψηφιότητά του

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου είναι ο Ηρακλής Τσίκινης, ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Ελλάδας, που κατάφερε να ακουστεί η σφυρίχτρα του και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού υπήρξε και διεθνής. 

Ο κ. Τσίκινης μίλησε στο NEWS247 για τους λόγους που αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθηνών.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την Αθήνα ενεργά;

Η Αθήνα είναι μια πόλη που την αγαπώ πολύ και πάντα ήθελα να προσφέρω ενεργά ώστε να γίνει καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο προσβάσιμη και μια πόλη για όλους.

Μου άρεσε στη ζωή μου να συμμετέχω ενεργά σαν πολίτης και όχι σαν θεατής. Έτσι  μετά τη πρόταση που δέχθηκα δεν μπορούσα να αρνηθώ να προσφέρω και εγώ στην καλυτέρευση της Αθήνας μας, με όραμα και ιδέες που να μπορούν να αλλάξουν την πόλη.

Πως πιστεύεις ότι με την επαγγελματική σου εμπειρία θα είσαι χρήσιμος;

Η επαγγελματική μου θέση ως αρχιφύλακας στο πρώτο μουσείο της χώρας και η άλλη μου ιδιότητα ως διεθνής διαιτητής στο ποδόσφαιρο πιστεύω πως μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω με την εμπειρία μου αλλά και τις γνώσεις μου πάρα πολλά για την Αθήνα που θα αναδείξει τον πολιτισμό της. Θα δώσει κίνητρο στους πολίτες τις να απολαύσουν τος αθλητικές εγκαταστάσεις της και να υπάρχει πρόσβαση καλύτερη σε όλα.

 

Γιατί κατεβαίνεις ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου;

Το όραμά του, οι σκέψεις του, η δύναμή του λόγου του και η εμπειρία του με έκαναν να συνταχθώ μαζί του για μια νέα Αθήνα καλύτερη, μια Αθήνα που μπορεί.

Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος δήμαρχος, αυτός που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας.

Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης;

Η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλά χρόνια προβλήματα τα οποία αν τα παλέψεις δεν είναι άλυτα. Χρειάζεται όμως να δώσεις μάχες για να αλλάξουν.

Η καθαριότητα,  η έλλειψη πράσινου, η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς όλα αυτά είναι σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Οφείλουμε να κινηθούμε με άμεσες και γρήγορες κινήσεις ώστε η Αθήνα μας να ανασάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα