Ήρθε η “Χρυσή Ευκαιρία” για μωρά που θα κάνει τη ζωή σας παιχνίδι

Ήρθε η “Χρυσή Ευκαιρία” για μωρά που θα κάνει τη ζωή σας παιχνίδι

Πώς είναι να σκέφτονται για εσένα πριν από εσένα; Μία καινοτόμα startup "οργώνει" αεροδρόμια, λιμάνια και καταλύματα, με στόχο τις ξέγνοιαστες διακοπές νέων γονιών. Η ιδρύτρια του My Baby in Greece μιλά στο WE και περιγράφει το πρώτο crash test της μοναδικής ελληνικής υπηρεσίας

Ετοιμάζεστε για τις τελευταίες διακοπές του Σεπτεμβρίου, αλλά δυσανασχετείτε με το κουβάλημα του βρεφικού εξοπλισμού; Τι γίνεται στην περίπτωση που το πορτ παγκάζ σάς δεν έχει επαρκή χώρο για κούνιες, παρκοκρέβατα και καρότσια; Και πώς θα σάς φαινόταν εάν στην επόμενη βάφτιση ή γάμο φίλου σας, μία υπηρεσία αναλάμβανε να σας παραδώσει καρότσι προς χρήση ελάχιστων ωρών, έξω από την εκκλησία; Όχι, δεν είναι ουτοπικό σενάριο. Αντίθετα, πρόκειται για την νεοσύστατη εταιρία που ακούει στο όνομα My Baby in Greece ( www.mybabyingreece.com ) με έδρα την Αθήνα και πελάτες από όλο τον πλανήτη. Άνοιξε τις “ηλεκτρονικές του πύλες” μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη και μοναδική υπηρεσία ενοικίασης επώνυμου βρεφικού και παιδικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, το το NEWS 247 “τρύπωσε” στα κιτάπια της καινοτόμας, νεοφυούς επιχείρησης και ανάμεσα σε καθίσματα αυτοκινήτου, relax και καρότσια, συνάντησε την ιδρύτρια του “έξυπνου μωρού” που στόχο έχει να σαρώσει όλη την Ελλάδα, παραδίδοντας επώνυμο βρεφικό εξοπλισμό σε αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία και καταλύματα. “Στόχος μας είναι να απαλλάξουμε χιλιάδες αλλοδαπές αλλά και ελληνικές οικογένειες με μικρά παιδιά από τον πονοκέφαλο του κουβαλήματος. Πολλά αντικείμενα χάνονται στο transit, άλλοι πληρώνουν υπέρβαρο και άλλοι δεν έχουν επαρκή χώρο στο αυτοκίνητό τους για να μεταφέρουν όσα χρειάζονται για τα παιδιά τους. Οπότε, αποφασίσαμε να μπούμε δυναμικά στο χώρο του τουρισμού, προσφέροντας ξέγνοιαστες διακοπές σε οικογένειες με παιδιά έως 6 ετών”, αναφέρει στο NEWS 247 η κυρία Μάρα Κεφαλοπούλου.  

Η αρχική ιδέα άλλωστε προέκυψε από την προσωπική ταλαιπωρία της ίδιας να ταξιδέψει σε μακρινές αποστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας. “Δεν είχαμε επαρκή χώρο στο αυτοκίνητο για τον απαιτούμενο βρεφικό εξοπλισμό που θα χρειαζόμασταν για τις διακοπές μας και δυστυχώς, τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αντιλήφθηκα ότι δεν είναι family ή baby friendly. Το πρόβλημα εντεινόταν στην περίπτωση που θέλαμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο. Αλήθεια, πόσα νομίζετε ότι επιτρέπεται να πάρει κανείς μαζί του στις αποσκευές;”. Οπότε στα τέλη του 2012 ξεκίνησε να “κυοφορεί” την ιδέα, ώσπου τον Ιανουάριο του 2014 και μετά από προσωπικό κόπο, πολλά εναλλακτικά business plans και μεράκι, γεννήθηκε “το έξυπνο μωρό”.

Βρεφικός εξοπλισμός στην πόρτα και τα μέτρα σας

“Λειτουργούμε σαν εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων – μέσω της ιστοσελίδας μας mybabyingreece.com προσφέρονται κατηγορίες επώνυμων βρεφικών προϊόντων προς ενοικίαση. Παραδίδουμε σε αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όσα χρειάζονται οι οικογένειες και αναλαμβάνουμε να βρισκόμαστε στο σημείο που θα μάς υποδείξουν, προκειμένου να πάρουμε πίσω τον ενοικιαζόμενο εξοπλισμό”, αναφέρει η ίδια.

Στην επίσημη ιστοσελίδα φιγουράρουν ήδη πάνω από 20 κωδικοί προϊόντων, ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες. Καθίσματα αυτοκινήτου, καρότσια, παρκοκρέβατα, καθίσματα φαγητού, relax, μπανιέρες, baby monitors, θερμαντήρες φαγητού, ποδηλατάκια και άλλα προϊόντα απαντούν καθημερινά σε δεκάδες ανάγκες οικογενειών με μικρά παιδιά. “Απαντάμε όμως και σε ειδικές παραγγελίες, όπως για παράδειγμα να νοικιάσουμε βρεφικό γυμναστήριο”.

Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες του “ξέγνοιαστου ελληνικού μωρού” ταξιδεύουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.”Αλλά βασικός στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλους τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Οι παραγγελίες γίνονται είτε online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.mybabyingreece.com, είτε και τηλεφωνικά. Όσον αφορά στο κόστος του εξοπλισμού, αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί συνάρτηση των ημερών ενοικίασης. Όσο μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα, τόσο μικρότερο το κόστος. Για παράδειγμα, μπορεί για μία ημέρα ένα προϊόν να κοστίζει 20 ευρώ, αλλά για μια εβδομάδα 30 ευρώ”.

 

Αν και το My Baby in Greece ειδικεύεται σε επώνυμο βρεφικό εξοπλισμό προς ενοικίαση, στο σάιτ μπορεί κανείς να βρει βρεφικά και παιδικά είδη προς πώληση, όπως πάνες, μωρομάντηλα, οικολογικά βρεφικά καλλυντικά, σωσίβια και άλλα.”Μπορούμε έτσι να εξυπηρετήσουμε κυρίως ξένους που δεν γνωρίζουν από πού να προμηθευτούν για παράδειγμα πάνες και να τους παραδοθούν μαζί με το βρεφικό εξοπλισμό που θα έχουν ενοικιάσει”.

Μία από τις καλές συνεργασίες της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο “Αστέρας” Βουλιαγμένης. Σε ένα από τα πρώτα online booking stages, υπάρχει επιλογή για προκράτηση βρεφικού εξοπλισμού σε περίπτωση που οι επισκέπτες είναι γονείς με μικρά παιδιά, ενώ εντός ξενοδοχείου υπάρχουν και διαφημιστικά έντυπα που προτείνουν την υπηρεσία μας. Την ίδια στιγμή, το “έξυπνο μωρό” προωθείται μέσω ταξιδιωτικών portals, σε google και facebook ads, στο tripadvisor, σε directories βρεφικού εξοπλισμού του εξωτερικού, όπως και σε διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον τουρισμό και το παιδί, όπως για παράδειγμα το visitgreece.gr, το familygoesout.com, το kidsingreece.com και το athensattica.gr, ενώ στο σύντομο “βιογραφικό” του μετρά πελάτες από όλο τον κόσμο και κυρίως Αγγλία, Αμερική, Ρωσία, Βραζιλία, Αυστραλία και Ντουμπάι.

“Επειδή είμαι και εγώ μητέρα και άρα, ευαίσθητη στο θέμα υγιεινής και ασφάλειας, στη υπηρεσία μας φροντίζουμε να είναι άριστη η κατάσταση του εξοπλισμού μας, όταν ενοικιάζεται. Τα προϊόντα που επιστρέφονται από την ενοικίαση καθαρίζονται λεπτομερώς με μη τοξικά, φιλικά για τα μωρά καθαριστικά. Παράλληλα υπόκεινται και από ποιοτικό έλεγχο. Τα ανοίγουμε, τα κλείνουμε και βεβαιωνόμαστε ότι ο σκελετός λειτουργεί σωστά και κανονικά, ώστε να προσφέρει ασφάλεια για την επόμενη ενοικίαση. Όταν το προϊόν γίνει κυριολεκτικά σαν καινούργιο, συσκευάζεται και διατίθεται προς ενοικίαση”.

Το μωρό που θα “μπουσουλήσει” σε όλη την Ελλάδα

Οι πιο δυνατοί κωδικοί για το καλοκαίρι του 2014 ήταν τα καθίσματα αυτοκινήτου και τα καρότσια, ενώ στους λίγους μήνες λανσαρίσματος της καινοτόμας ελληνικής υπηρεσίας, αρνητικά σχόλια δεν έχουν ακόμη καταγραφεί. “Ωστόσο, κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη, γιατί είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που κάνουμε κάτι τέτοιο”.

Ένα όμως από τα θετικά σχόλια που η ιδρύτρια δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι τα εγκώμια πελάτη για την συνέπεια στον τόπο παράδοσης και την άριστη κατάσταση των προϊόντων. Εκτός από τα θετικά reviews, μάς έστειλε και γραπτό μέιλ. “Τρελάθηκε που  βρήκε μία τέτοια υπηρεσία στη χώρα μας”.

 

Παρά το γεγονός ότι η ιδρύτρια της πρωτοποριακής startup πέρασε τους καλοκαιρινούς μήνες σε αεροδρόμια και λιμάνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε δεκάδες ταξιδιώτες, ήδη έβγαλε χαρτιά και μολύβια, προκειμένου να χτίσει τα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα. “Στόχος είναι να κλείσουμε συνεργασίες με ξενοδοχεία και πρακτορεία στους τοπ δέκα ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς μέχρι το επόμενο καλοκαίρι”.

Όσο για τα κέρδη της επιχείρησης, η ίδια επιμένει ότι: “Σαφώς είμαστε εταιρία που στόχο έχουμε το κέρδος. Ωστόσο, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να υπάρχει ποιότητα και σωστή εξυπηρέτηση πελατών. Να είμαστε κοντά στις οικογένειες και στις ανάγκες τους, με ποιοτικά και σε άριστη κατάσταση προϊόντα, γιατί πολύ απλά απευθυνόμαστε σε μία ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα με πολλές απαιτήσεις. Η φιλοσοφία μας είναι ότι τα προϊόντα διατίθενται προς ενοικίαση θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, ώστε να είναι σχεδόν σαν καινούρια, σαν να τα χρησιμοποιούσα για τα δικά μου παιδιά”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα