Simone Giertz: Το απόλυτο τρολ της ρομποτικής έχει μια ιδέα για την Ελλάδα

Simone Giertz: Το απόλυτο τρολ της ρομποτικής έχει μια ιδέα για την Ελλάδα

Σημασία δεν έχει μόνο η ιδέα, αλλά και το απολαυστικό αποτέλεσμα της. Η Simone έχει τις εφευρέσεις που θα σου φτιάξουν τη μέρα. Και μιλάει για αυτές στο news 247. Τι θα έφτιαχνε για την Ελλάδα (Vids)

Εφευρέτης, τρολ, κωμικός, Youtuber, Κύρος Γρανάζης και κοπέλα – μαστροχαλαστής. Όλα τα παραπάνω μαζί, μετουσιωμένα σε ένα πρόσωπο, υπό το όνομα: Simone Giertz.

Η 25χρονη σήμερα Simone, έχει καταφέρει να γίνει γνωστή με την ευρηματικότητα, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της. Μέσα από ένα διαδικτυακό κανάλι και τα social media, προωθεί τις κατασκευές της οι οποίες δεν αποσκοπούν στο να βρουν εμπορική απήχηση, αλλά να εμπνεύσουν και να χαρίσουν λίγο γέλιο, στο κοινό της. Η ιδέα είναι μία: “Μην αγοράζεις, άκου τις ανάγκες σου και φτιάχ’το μόνος σου”.

Η Simone σπούδασε στο “Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας” της Στοκχόλμης, ήθελε να γίνει αστροναύτης, και πλέον έχει τη δική της εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού. Οι εφευρέσεις της είναι το προσωπικό της μεράκι, επενδύονται με την τρέλα της και χτίζουν στην ουσία το “δημόσιο” προφίλ της, αυτό που θα δεις να “φοράει” στο Facebook, το Instagram, το Twitter και το Youtube.

 

Λίγα λόγια για την Simone Giertz. Η ίδια μας συστήνεται:

“Λοιπόν, είμαι εφευρέτης και Youtuber από τη Σουηδία. Το ίντερνετ μου χάρισε τον αμφιλεγόμενο τίτλο, “Η Βασίλισσα των άχρηστων ρομπότ”, και είναι ένα στέμμα που φορώ με περισσή υπερηφάνεια”.

Τη ρωτάω πότε και γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εφευρέσεις.

“Από τα παιδικά μου χρόνια ήθελα να γίνω εφευρέτης αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει το πόσο τέλειο θα ήταν να γινόμουν πραγματικά, μέχρι τα 24 μου χρόνια. Μάλλον ήμουν πιο έξυπνη σαν παιδί, απ’ ό,τι είμαι σαν ενήλικη”.

Η Simone μου λέει πως είναι “full-time inventor” και “Youtuber”. Κοινώς, ζει από τις εφευρέσεις της και από τις παρουσιάσεις τους online. “Η δουλειά μου είναι η μεγαλύτερη μου εφεύρεση μέχρι σήμερα”, λέει. Και έχει δίκιο.

Ψάχνοντας το παρελθόν της, η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την πρώτη της ιδέα που υλοποιήθηκε.

“Γενικά φτιάχνω συνέχεια, διάφορα πράγματα. Το πρώτο όμως project που ανέβασα στο Youtube, στο κανάλι που έχω, ήταν ένα μικρό βίντεο μόλις 7 δευτερολέπτων με την αυτόματη οδοντόβουρτσα που κατασκεύασα. Ήταν ένας ρομποτικός βραχίωνας που στηριζόταν σε ένα κράνος για skateboard και είχε στην απόληξη του μια οδοντόβουρτσα. Πολύ αποτελεσματικό για να καθαρίζεις τα μπροστινά σου δόντια, καθόλου όμως καλό για τα πίσω”.

“Θα έφτιαχνες κάτι αποκλειστικά για τους Έλληνες; Για να μας το αφιερώσεις;”. Προβλεπόμενη, αλλά απαραίτητη η ερώτηση.

“Θα έφτιαχνα έναν τεράστιο καταψύκτη που θα ήταν κατάμαυρος μέσα, για να μπορέσετε να βιώσετε έστω για λίγο τον χειμώνα της Σουηδίας, της πατρίδας μου”.

Το ξυπνητήρι που ρίχνει φάπες

Μια από τις πιο αστείες εφευρέσεις της Simone, είναι το αυτόματο ξυπνητήρι της. Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το βίντεο της παρουσίασης του, βεβαιώνεσαι για τις αφυπνιστικές του ικανότητες, αλλά η αποτελεσματικότητα του, “πονάει”. Κυριολεκτικά.

“Ξέρεις, οι άνθρωποι πιστεύουν πως το να λανσάρεις κάτι σε εμπορικό πεδίο, στην αγορά δηλαδή, είναι ο μοναδικός λόγος για να εφευρίσκει κανείς διάφορα πράγματα. Νομίζουν πως αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος. Η εμπορική καταξίωση. Για την ακρίβεια, προσωπικά θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους για να κατασκευάζουν τα δικά τους αντικείμενα, να έχουν ιδέες, να αυτοσχεδιάζουν. Να μην αγοράζουν. Οποιοσδήποτε πιστεύει πως το να τον χαστουκίζουν στο πρόσωπο είναι ένας καλός τρόπος για να ξυπνάει, τότε πραγματικά, μπορεί να φτιάξει το δικό του αυτόματο ξυπνητήρι”.

Η Simone πέραν του ότι ζει στη Σουηδία, μένει μόνιμα μέσα σε ένα πλοιάριο. “Γιατί έχει περισσότερη πλάκα από το να μένεις σε διαμέρισμα. Τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους”. Τόσο απλά. Στο ίδιο πνεύμα με την επιστημονική φιλοσοφία της άλλωστε.

Στη συνέχεια της κουβέντας, τη ρωτάω “ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας της”, ή αλλιώς, ποιο είναι το “μονοπάτι της δημιουργίας”.

“Λοιπόν, αυτή είναι η συνταγή για να φτάσεις στην τέλεια εφεύρεση, στην υλοποίηση της ιδέας που θα αλλάξει μια για πάντα τη ζωή σου:

-Σκέψου πώς θα υλοποιήσεις το project σου (αφού έχεις βρει την Ιδέα)

-Υλοποίησε το

-Βγάλε κέρδος από αυτό (πούλα το καλά).

“Κατάφερα να γίνω διάσημη κάνοντας αυτό που πραγματικά μου αρέσει να κάνω, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Νομίζω πως οι άνθρωποι γοητεύονται και έλκονται από εκείνους που αφιερώνονται με πάθος σε αυτό που κάνουν”, λέει η Simone σχετικά με τη “διαχείριση” της επιτυχίας της.

Μελλοντικά πλάνα; “Δεν υπάρχει κάτι που να μην σκέφτομαι να κάνω. Σκέφτομαι εκατομμύρια πράγματα, έχω άπειρες ιδέες αλλά προτιμώ να μην τις αποκαλύψω ακόμα. Θα βγαίνουν σταδιακά στο κανάλι μου στο Youtube”. Στο οποίο φυσικά, μπορείτε να κάνετε subscribe.

Εφευρέσεις της Simone, όπως τις αλιεύσαμε στο κανάλι της, παρακάτω.

Θήκη iPhone για να παίζεις… κιθάρα:

Η φοβερή (;) αυτόματη μηχανή της για να κόβεις λαχανικά, και διάφορα πράγματα:

Breakfast Machine. Για τέλειο (όχι) και γρήγορο (ναι) πρωινό:

Το γρήγορο κραγιόν:

Πώς είναι να απαντάς στις ερωτήσεις των θαυμαστών σου κάνοντας στον εαυτό σου ηλεκτροσόκ:

Μπόνους. Η Simone δίνει συμβουλές για το πώς θα πάτε σε μια συνέντευξη για δουλειά:

Περισσότερη Simone Giertz, εδώ:

Youtube

Facebook

Twitter

Instagram

http://simonegiertz.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα