Σουζάνα Φογκτ στο NEWS 247: “Η πολιτική της Γερμανίας θα παραμείνει η ίδια”

Σουζάνα Φογκτ στο NEWS 247: “Η πολιτική της Γερμανίας θα παραμείνει η ίδια”

Να συνεχίσουν να ελπίζουν στην ΕΕ, καλεί τους Έλληνες πολίτες η επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, Σουζάνα Φογκτ. Τι αναφέρει για τη στρατηγική της Γερμανίας και την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα

Τη συνάντησα λίγο μετά την εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στις Βρυξέλλες.

Αεικίνητη και πάντα ευγενική, η επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, κα Σουζάνα Φογκτ, δεν αρνήθηκε να μιλήσει παρά το ότι είχε να προλάβει ένα ραντεβού.

Λίγο νωρίτερα σε δείπνο πριν την εκδήλωση, είχε μιλήσει για τη συνεργασία των Ιδρυμάτων “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και “Κόνραντ Αντενάουερ” και για τη σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.

Τη ρώτησα αν οι Έλληνες πολίτες έχουν λόγο να ελπίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες τα τελευταία τρία χρόνια.

“Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη στην Ελλάδα και πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πιστέψουν ότι η αλληλεγγύη θα συνεχιστεί και ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη” απάντησε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα συνεχιστεί και θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα”.

Αναφερόμενη στο αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει πολιτική η Γερμανία, η κα Φογκτ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.

Σημείωσε ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία, όλοι οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι έχουν εκφραστεί και παρά τις μικρές αλλαγές, που ίσως υπάρξουν, δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάποια εντυπωσιακή στροφή από τη Γερμανία στην ευρωπαϊκή της πολιτική.

“Η βασική γραμμή της γερμανικής πολιτικής, θα παραμείνει η ίδια”, είπε χαρακτηριστικά

Ερωτηθείσα για την έξαρση του νεοναζισμού στην Ελλάδα, η κα Φογκτ υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να τη συνδέουμε άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ.

“Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα της μεγάλης δυσπιστίας προς τις πολιτικές διαδικασίες στην Ελλάδα” σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει απευθείας σύνδεση της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρώπη, με την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

Τη ρωτάω τι φοβάται περισσότερο για το μέλλον της Ευρώπης και δεν με εκπλήσσει αναφερόμενη στις ιδιαίτερα κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

“Στις επόμενες εκλογές, υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν κόμματα λαϊκιστικά και δημαγωγικά, ειδικά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και όσον αφορά τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης” λέει η κα Φογκτ, η οποία φοβάται ότι η επίδραση των κομμάτων αυτών στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητική

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα