10 gadget για επίδοξους 007

10 gadget για επίδοξους 007

Από αναπτήρες φωτογραφικές μηχανές μέχρι συσκευές ανάκτησης δεδομένων από κινητά τηλέφωνα το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πραγματικά κατασκοπευτικά gadget...

Από αναπτήρες φωτογραφικές μηχανές μέχρι συσκευές ανάκτησης δεδομένων από κινητά τηλέφωνα το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πραγματικά κατασκοπευτικά gadget της αγοράςΚαμιά φορά λένε ότι «αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες» και ειδικά όταν πρόκειται για μαγικές συσκευές που έχουν βγει από το τσαντάκι του Σπορ Μπίλι. Ή καλύτερα από την τσέπη του Τζέιμς Μποντ.



Σήμερα όμως και η πιο τρελή φαντασία του Ιαν Φλέμινγκ έχει γίνει πραγματικότητα αφού η αγορά είναι γεμάτη με δεκάδες συσκευές παρακολούθησης, καταγραφής, υποκλοπής και μεταφοράς δεδομένων.



Και μάλιστα είναι διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό. Ας δούμε λοιπόν τις συσκευές των Τζέιμς Μποντ της καθημερινής ζωής.




10. Αναπτήρας Φωτογραφική μηχανή (VuPoint Solutions)








Εξωτερικά μοιάζει με αναπτήρα και μάλιστα Zippo. Εσωτερικά όμως είναι μια ψηφιακή φωτογραφική κάμερα των 1.3 Mp που μπορεί να αποθηκεύσει 104 εικόνες διαστάσεων 640×480 pixel ή 30 των 1280×960 pixel με συνολικό αποθηκευτικό χώρο 64 MB.



Η αρχική ιδέα είναι η ίδια με το Nightfire Game του James Bond αλλά η διαφορά είναι ότι η κάμερα της VuPoint Solutions δουλεύει. Και με μόνο 45 ευρώ.




9. Στυλό – Συσκευή ηχογράφησης (Memo-Q)








Καμιά φορά η λήψη φωτογραφιών δεν είναι αρκετή για τους 007 της καθημερινής ζωής. Το στυλό της Memo-Q όχι μόνο γράφει αλλά και καταγράφει συνομιλίες με το πάτημα ενός κουμπιού.



Για περισσότερη ευκολία και συμβατότητα συνδέεται και φορτίζει μέσω USB. Οι μπαταρίες του αντέχουν μέχρι και επτά ώρες ηχογράφησης ή 10 ώρες αναπαραγωγής οπότε

δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσει στα μισά της… αποστολής!




8. Στυλό – Συσκευή βιντεοσκόπησης (Chinavision)








Από το στυλό για ηχογράφηση συνομιλιών στο στυλό καταγραφής εικόνας, το Wireless Spy Camera Pen της Chinavision είναι μια μικρή κάμερα ενσωματωμένη σε στυλό, αρκετά μικρή για να χωράει στο χέρι ή στην τσέπη και πολύ εύκολη στο χειρισμό. Η λειτουργία της κάμερας ενεργοποιείται γυρίζοντας το πάνω μέρος του στυλό χωρίς να προκαλεί καμία υποψία.



Το καλό όμως είναι ότι επιτρέπει τη μεταφορά των δεδομένων ασύρματα σε ασύρματες συσκευές για αποθήκευση ή προβολή. Το στυλό κάμερα έρχεται με δέκτη Wi-Fi και ηλιακό φορτιστή για να μη μείνετε ποτέ στα κρύα του… λουτρού.




7. Κέρματα μεταφοράς πληροφοριών (Spy Coins)








Τι αξία έχουν μερικές δεκάρες; Εκατομμύρια ευρώ όταν φυσικά μπορούν στο εσωτερικό τους να μεταφέρουν κάρτες μνήμης με πολύτιμες πληροφορίες. Τα κούφια κέρματα έχουν τις ρίζες τους στον ψυχρό πόλεμο όπου χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν οτιδήποτε από αμπούλες δηλητηρίου μέχρι μικροφίλμ.



Τα συγκεκριμένα της φωτογραφίας κατασκευάζονται από Spy Coins και κοστίζουν από 20 έως 80 ευρώ! Αρκεί να μην τα μπερδέψετε με τα κανονικά και τα δώσετε για τσιγάρα στο περίπτερο!




6. Συσκευή αντιγραφής δεδομένων κινητών τηλεφώνων (Paraben)








Με όνομα που παραπέμπει σε αστυνομική έρευνα, το CSI Stick επιτρέπει την αντιγραφή όλων των δεδομένων από ένα κινητό τηλέφωνο. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα: Αρχεία κειμένου, επαφές, κλήσεις, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα SMS ή MMS.



Προς το παρόν έχει μόνο δύο υποδοχές για τηλέφωνα Motorola και Samsung αλλά ο κατασκευαστής (Paraben) υπόσχεται την υποστήριξη και άλλων συσκευών σύντομα.




5. Συσκευή παρενόχλησης (Shomer-Tec)








Σας έχουν σπάσει τα νεύρα οι γείτονες με το θόρυβο που κάνουν τα βράδια; Δεν μπορείτε να τους αναφέρετε στην αστυνομία γιατί δεν έχετε αποδείξεις; Το Mind Molester της Shomer-Tec μπορεί να τους βάλει στη θέση τους εκπέμποντας σύντομους ήχους 90 dB με ακανόνιστα διαστήματα μεταξύ τους ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.



Ακούεται λίγο παράνομο και μάλλον είναι γι’ αυτό προτιμήστε την παραδοσιακή μέθοδο της σκούπας!




4. Σαρωτής τσέπης (Planon)








Με μέγεθος περίπου όσο ένα στυλό το DocuPen RC800 Planon είναι το ιδανικό εργαλείο για να σαρώσετε μέχρι 100 σελίδες και να τις αποθηκεύσετε σε micro SD. Μπορεί να αποτυπώσει μια ολόκληρη σελίδα A4 με κείμενο και γραφικά σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η σελίδα (και οι υπόλοιπες 99 φυσικά) θα σας κοστίσουν 300 ευρώ.




3. Εκτυπωτής τσέπης (Planon)








Πακετάκι με το στυλό-σκάνερ έρχεται και ο εκτυπωτής τσέπης ή καλύτερα τσάντας PrintStik PS910. Πακέτο στη λειτουργία πακέτο και στην τιμή αφού κοστίζει και αυτός 300 ευρώ. Το μόνο καλό είναι ότι και τα δύο είναι ασύρματα οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα υπολογιστής.




2. Λογισμικό λήψης δεδομένων Bluetooth (Ε- Stealth)








Πρόκειται για το κλασσικό λογισμικό Bluetooth attack που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων από ένα τηλέφωνο σε κάποιο άλλο ή σε υπολογιστή με Bluetooth επικοινωνία. Τίποτα καινούριο δηλαδή. Τα έχουν πει και οι «Αποδείξεις».




1. Συσκευή ανάγνωσης SIM Card (Brickhouse Security)








Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα των δεδομένων που βρίσκονται στη SIM card του τηλεφώνου σας ή να τα μεταφέρετε σε μια άλλη αυτή είναι η συσκευή για σας. Το Sim Card Spy διαβάζει τα περιεχόμενα των SIM Card αρκεί να έχετε στη διάθεση σας την κάρτα και έναν υπολογιστή. Σίγουρα μικρότερες δυνατότητες από το CSI Stick αλλά δεν περιορίζεται από τη μάρκα του τηλεφώνου.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα