2010: Η χρονιά της ”υψηλής” τηλεόρασης

2010: Η χρονιά της ”υψηλής” τηλεόρασης

Μικρότερο μέγεθος, μικρότερη κατανάλωση, καλύτερη ποιότητα εικόνας-χρωμάτων και τρισδιάστατη απεικόνιση. Καμία ηλεκτρονική συσκευή δεν έχει να παρο...

Μικρότερο μέγεθος, μικρότερη κατανάλωση, καλύτερη ποιότητα εικόνας-χρωμάτων και τρισδιάστατη απεικόνιση. Καμία ηλεκτρονική συσκευή δεν έχει να παρουσιάσει την εξέλιξη που έχει η τηλεόραση τις τελευταίες 5 δεκαετίες και η φετινή χρονιά δε φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση.
Μεγαλύτερη διαγώνιος








Οι 32άρες οθόνες είναι αυτή τη στιγμή οι πιο δημοφιλείς στην αγορά αλλά οι οθόνες των 40+ ιντσών έχουν τεράστια δυναμική για πολλούς λόγους. H μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών διαθέτει τις οθόνες της πρώτης γενιάς, 22-27 ιντσών, που θεωρούνται ήδη παρωχημένες τόσο από μέγεθος όσο και από τεχνολογία.



Παράλληλα, οι κατασκευαστές επενδύουν στις 40άρες ανοίγοντας νέες γραμμές μαζικής παραγωγής κάτι που τελικά θα μειώσει το κόστος παραγωγής και τις τιμές. Τέλος, η τεχνολογία Plasma αφορά κυρίως οθόνες μεγαλύτερων διαστάσεων.




Σύνδεση στο ίντερντετ



Η ιδέα της χρήσης μια τηλεόρασης για την πλοήγηση στο ίντερνετ δεν είναι καινούρια αλλά ποτέ δεν έγινε δημοφιλής. Η χαμηλή ανάλυση των τηλεοράσεων και η δυσκολία πλοήγησης με το τηλεχειριστήριο ήταν βασικοί λόγοι για αυτό.



Οι περιορισμοί αυτοί πλέον δεν ισχύουν αφενός γιατί οι αναλύσεις των τηλεοράσεων πλέον είναι πολύ υψηλές και το εξειδικευμένο λογισμικό λύνει να τα προβλήματα πλοήγησης. Εκτός από τα πολύ φτηνά μοντέλα, όλες οι τηλεοράσεις στο άμεσο μέλλον θα έχουν ίντερνετ.










Περισσότερη οικονομία



Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση των τηλεοράσεων διατηρώντας το πάχος σε χαμηλά επίπεδα.



Το βασικό πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν ο οπισθοφωτισμός αλλά αυτό έχει πλέον λυθεί αντικαθιστώντας τη λυχνία CCFL με LED γύρω από την οθόνη ή ακόμα και στο πίσω μέρος χωρίς να αυξάνεται το πάχος σημαντικά.



Η τεχνολογία OLED επίσης υπόσχεται ακόμα καλύτερη λύση στο θέμα του οπισθοφωτισμού αλλά οι OLED οθόνες με μεγάλη διαγώνιο έχουν αποδειχτεί μια επιστημονική σπαζοκεφαλιά.




Τρισδιάστατη απεικόνιση



Οι πρώτες τρισδιάστατες οθόνες κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και για το άμεσο μέλλον θα λειτουργούν σε συνδυασμό με οδηγούς Blu-Ray και ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών.



Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι 3D οθόνες θα είναι στάνταρ εξοπλισμός στα πιο εξελιγμένα συστήματα home theater εντός του χρόνου.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα