5 PC Utilities για δύσκολες καταστάσεις

5 PC Utilities για δύσκολες καταστάσεις

Όσο και να φροντίζετε τον υπολογιστή σας, έρχονται στιγμές που θα χρειαστείτε προγραμματάκια για δύσκολες περιστάσεις

Όσο και να φροντίζετε τον υπολογιστή σας, έρχονται στιγμές που θα χρειαστείτε προγραμματάκια για δύσκολες περιστάσεις. Το ΜΕΝ 24 προτείνει 5 που θα τα βρείτε δωρεάν και απολύτως χρήσιμα. Τα προγράμματα που κυκλοφορούν δωρεάν ή σε έκδοση δοκιμής στο ίντερνετ είναι κυριολεκτικά άπειρα και υπόσχονται ”παπάδες” ειδικά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.



Επειδή όμως πάντα κάποια θα ξεχωρίζουν και θα πραγματοποιούν αυτά που υπόσχονται, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα 5 utilities “σωτηρία”.




Ανάκτηση φωτογραφιών








Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους, φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε ψηφιακά μέσα όπως USB στικ και SD κάρτες μπορούν να χαθούν. Καταρχήν το μέσο μπορεί να χαλάσει, οι φωτογραφίες μπορούν να έχουν σβηστεί από εσάς κατά λάθος ή μπορεί να έχετε κάνει format στην κάρτα χωρίς να το έχετε καταλάβει πατώντας ένα yes σε παράθυρο που πετάχτηκε «αυτόματα».



Στην πραγματικότητα όμως οι φωτογραφίες δε σβήνονται ποτέ και αν θέλετε να σώσετε την «παρτίδα» το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την κάρτα μέχρι να πάτε στον υπολογιστή σας. Εκεί τρέχετε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων όπως το PhotoRescue της DataRescue. Με το συγκεκριμένο θα δείτε αρχικά τα εικονίδια των φωτογραφιών σας και στη συνέχεια θα χρειαστείτε την άδεια του προγράμματος την οποια μπορείτε να αγοράσετε από το site της εταιρείας.



Κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση
εδώ




Εξοικονόμηση χώρου








Αν και πάντα υπάρχει η λύση να αγοράσουμε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο λίγη οικονομία στα αρχεία μας δεν έβλαψε κανένα. Αν δείτε ή πάρετε ειδοποίηση ότι ο σκληρός σας δίσκος έχει ελάχιστο χώρο αποθήκευσης τότε θα πρέπει να καθαρίσετε σε πρώτη φάση τα διπλά αρχεία.



Το DoubleKiller είναι ένα utility που ψάχνει το δίσκο για διπλά αρχεία με τη διαφορά ότι μπορεί να σκανάρει περισσότερους από ένα φάκελους συγχρόνως. Μπορείτε αποκλείσεται συγκεκριμένους τύπους αρχείων και να θέσετε τα δικά σας κριτήρια για το πως δύο αρχεία μπορούν να θεωρηθούν ίδια π.χ. όνομα, μέγεθος, ημερομηνία κ.λ.π.



Κατεβάστε τη δωρεάν έκδοση
εδώ




Ημερολόγιο








Το OutlookDesktop είναι μια εφαρμογή που μιμείται το φυσικό ημερολόγιο που έχουμε στην επιφάνεια του γραφείου μας. Πέρα όμως από τα εφέ προσφέρει πρόσβαση στις πραγματικές λειτουργίες του Outlook όπως mailbox, activities κ.λ.π.



Που είναι η δύσκολη περίσταση; Ενα καλό ηλεκτρονικό ημερολόγιο είναι πάντα χρήσιμο και δυστυχώς όσα έχουμε δοκιμάσει “κολλάνε” τον υπολογιστή ενώ το ίδιο Outlook είναι ούτως ή άλλως “βαρύ” για να τρέχει όλη την ώρα!



Κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα
εδώ



Ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου για Windows




Utilities που κάνουν ανασυγκρότηση στο σκληρό δίσκο υπάρχουν άπειρα, ακόμα και ενσωματωμένα στο λειτουργικό των Windows. Και η ανασυγκρότηση είναι απαραίτητη για περισσότερη ταχύτητα αφού χρειάζονται μικρότερες «διαδρομές» για να βρεθούν τα αρχεία ενός προγράμματος.



Το JkDefrag GUI είναι ένα προχωρημένο πρόγραμμα ανασυγκρότητσης κυρίως σε ότι αφορά το προγραμματισμό τέτοιων ενεργειών, τη βελτιστοποίηση των φακέλων ακόμα και προσθήκη-αποκλεισμό συγκεκριμένων φακέλων από τη διαδικασία. Και το καλύτερο όλων; Είναι απολύτως δωρεάν.



Κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα
εδώ




Ανάκτηση αρχείων από κατεστραμμένα CD








Τα CD που έχουν γρατζουνιστεί ή φθαρεί εμφανίζονται από τον υπολογιστής μας πλήρως μη-αναγνώσιμα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μέρος των πληροφοριών που υπάρχουν στο CD δεν μπορούν να ανακτηθούν.



Το CD Recovery Toolbox διαβάζει τις περιοχές του CD που δεν έχουν καταστραφεί και ανακτά μέρος των αρχείων.



Κατεβάστε το πρόγραμμα δωρεάν
εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα