Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή και γιατί ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά (Pics)

Κάθε χρόνο το  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κυκλοφορεί την έκθεση Global Competitiveness Report, σχετικά με την κατάσταση ανταγωνιστικότητας των οικονομιών των χωρών.

Το WEF εξετάζει τα δεδομένα από διάφορους παράγοντες, όπως η ευρωστία των τραπεζών, η οικονομία, καθώς και η καινοτομία της κάθε χώρας.

Παρακάτω δείτε τα πιο καινοτόμα έθνη, τα οποία ξεχώρισαν το 2016 για την ποιότητα της επιστημονικής τους έρευνας, τις δαπάνες των εταιρειών τους στην έρευνα και την ανάπτυξη, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και τον αριθμό των μηχανικών και επιστημόνων:

10. ΔΑΝΙΑ

Η Δανία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το 140% των ενεργειακών αναγκών της να καλύπτεται από την αιολική ενέργεια. Μάλιστα, η σκανδιναβική χώρα υιοθέτησε μια νέα στρατηγική το 2012, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας σε τομείς, οι οποίοι δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά.

9. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Η καινοτομία αποτελεί το αδύνατο σημείο της Σιγκαπούρης και μάλιστα για το λόγο αυτό βρέθηκε στη δεύτερη αντί για την πρώτη θέση στη λίστα της ανταγωνιστικότητας του WEF 2016.

 

8. ΙΑΠΩΝΙΑ

Τη δεκαετία του 1990, η Ιαπωνία βρισκόταν στο δημιουργικό της απόγειο, με τις Sony και Nintendo να θεωρούνται ηγέτες στην τεχνολογία. Σήμερα, όμως, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γήρανση του πληθυσμού και ένα μεγάλο έλλειμμα του προϋπολογισμό της.

 

7. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σύμφωνα με το WEF, η βαθμολογία της Ολλανδίας είναι αρκετά υψηλή, καθώς η χώρα διακρίνεται για την ποιότητα των επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων της, ενώ τα success stories ολοένα και αυξάνονται στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας.

 

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο Fortune Greece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα