“Άγνοια” δηλώνει ο Schmidt για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής της Google

“Άγνοια” δηλώνει ο Schmidt για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής της Google

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Google, Eric Schmidt, για τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία φοροδιαφεύγει, εκμεταλλευόμενοι νόμους και καταστάσεις

Έκπληκτος από τους ισχυρισμούς, ότι η εταιρεία κολοσσός του διαδικτύου φοροδιαφεύγει στη Βρετανία, δήλωσε ο επικεφαλής της, Eric Schmidt.

Σε συνέντευξή του στο BBC Radio ο ισχυρός άνδρας της Google, υποστήριξε ότι η εταιρεία βαδίζει με το γράμμα του νόμου, πληρώνοντας κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Όπως είπε, πλήρωσε ό,τι της αναλογούσε βάσει της βρετανικής νομοθεσίας και ότι ήταν στο “χέρι” της βρετανικής κυβέρνησης, εάν ήθελε να αλλάξει τους κανόνες.

Πριν λίγες ημέρες, η Google βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, όταν πρώην εργαζόμενός της υποστήριξε, ότι έγινε μάρτυρας τακτικών, που εφαρμόζονταν για περισσότερο από 10 χρόνια και την “γλίτωσαν” από την καταβολή φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών.

Ο 34χρονος Barney Jones, πρώην εργαζόμενος στην Google στη Βρετανία, αποκάλυψε ότι η εταιρεία απέφευγε να πληρώνει φόρους στη χώρα, χρησιμοποιώντας τα γραφεία της στο Δουβλίνο για να “κλείνει” τις συμφωνίες της.

Ο Jones απασχολήθηκε στην Google για τέσσερα χρόνια, έως το 2006.

Πηγή: The London Times

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα