Αpple-Mclaren: Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

Αpple-Mclaren: Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

H Apple σύμφωνα με τους FT εξετάζει την εξαγορά την βρετανικής βιομηχανίας supercars δείχνοντας πιο έτοιμη από ποτέ να εισέλθει στο χώρο του αυτοκινήτου

Σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία supercars και ιδιοκτήτρια ομάδας της Formula 1, Mclarean βρίσκεται η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν πως η Αpple εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της βιομηχανίας είτε την τοποθέτησή της ως στρατηγικού επενδυτή. Έτσι επιβεβαιώνονται τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και τα οποία θέλουν τον Αμερικανικό κολλοσσό να εισέρχεται ενεργά στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι συνομιλίες φαίνεται πως βρίσκονται μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο και αν τελικά προχωρήσει η συμφωνία, η Apple θα αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογίες της Μclaren γύρω από τα συστήματα διαχείρισης και κατασκευής πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων, πέραν των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει η ίδια η Apple τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός πλήρους αυτόνομου και ηλεκτροκίνητου οχήματος.

 

Αυτή τη στιγμή η Mclaren είναι ζημιογόνα και το κόστος εξαγοράς της εκτιμάται γύρω στις 1,5 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες, με τη συμφωνία αν τελικά προχωρήσει να γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση της Apple μετά την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Τα σενάρια αυτά και η πιθανή συμφωνία, δείχνουν πως ο τεχνολογικός γίγαντας αρχίζει να αλλάζει στάση σχετικά με τις μεγάλες εξαγορές, υιοθετώντας πια μια πιο επιθετική πολιτική, υπογραμμίζουν οι FT.

Πηγή: FT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα