Apple: Σφάλμα στο νέο λογισμικό επαναφέρει διαγραμμένες γυμνές φωτογραφίες

Διαβάζεται σε 2'
iPhone
iPhone Jeff Chiu/AP Photo

“Πονοκέφαλο” στους χρήστες iPhone και κατ’ επέκταση στην Apple προκαλεί σφάλμα στο νέο λογισμικό της, το οποίο ανασύρει δεδομένα που οι κάτοχοι νόμιζαν ότι είχαν εξαφανιστεί μια για πάντα.

Με παλιές και κυρίως διαγραμμένες εικόνες γέμισαν τα κινητά των χρηστών iPhone που έκαναν update στο τελευταίο λογισμικό της Apple.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες iPhone αναφέρουν ότι, μετά την ενημέρωση των τηλεφώνων τους στο τελευταίο λογισμικό iOS 17.5, οι διαγραμμένες φωτογραφίες τους – ορισμένες αρκετά παλιές – εμφανίστηκαν ξανά, σύμφωνα με ένα νήμα στο Reddit που εντόπισε το MacRumors. Οι δοκιμαστές της iOS beta είχαν επίσης τα ίδια παράπονα την περασμένη εβδομάδα.

Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι βλέπουν παλιές φωτογραφίες τους να εμφανίζονται στο άλμπουμ “Πρόσφατα” μετά την ενημέρωση του λογισμικού, με έναν από αυτούς να αναφέρει πως στο τηλέφωνό του επέστρεψαν NSFW φωτογραφίες που είχε διαγράψει “πριν από χρόνια”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το iOS δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επαναφέρουν τις διαγραμμένες φωτογραφίες μέσα σε 30 ημέρες από την ημέρα διαγραφής τους, αλλιώς μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -υποτίθεται- ότι αφαιρούνται οριστικά.

Ένας άλλος χρήστης του Reddit δήλωσε ότι είδε φωτογραφίες του από το 2016 να εμφανίζονται ως νέες εικόνες, ωστόσο δεν πίστευε ότι τις είχε διαγράψει ποτέ, με ένα άλλο άτομο να ισχυρίζεται ότι “περίπου 300” από τις παλιές φωτογραφίες του, μερικές από τις οποίες ήταν “αποκαλυπτικές”, εμφανίστηκαν σε ένα iPad που είχαν σβήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Apple.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, αυτό μπορεί να είναι πιο αθώο από ό,τι ακούγεται.

Και αυτό γιατί τα δεδομένα των υπολογιστών δεν “διαγράφονται” ποτέ, απλώς τα λειτουργικά συστήματα διακόπτουν τις αναφορές σε αυτά. Ένας χρήστης δήλωσε επίσης ότι είδε μια φωτογραφία του να “επιστρέφει” στο κινητό του παρόλο που δεν συγχρονίζει το τηλέφωνό του ή δεν χρησιμοποιεί το iCloud, υπονοώντας ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να προέρχονται από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.

Πάντως, υπάρχει πιθανότητα το σφάλμα να μην αφορά μόνο τις διαγραμμένες φωτογραφίες, καθώς ένας χρήστης iPhone ανέφερε πως είδε παλιά φωνητικά μηνύματα να επανέρχονται μετά την ενημέρωση.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο επίσημο σχόλιο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα