‘Aθάνατη’ τεχνολογία: Πώς ήταν πριν τα smartphone και την έκρηξη του διαδικτύου

‘Aθάνατη’ τεχνολογία: Πώς ήταν πριν τα smartphone και την έκρηξη του διαδικτύου

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Δείτε τις φωτογραφίες

Τη χρυσή εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων της δεκαετίας του 1980 θύμισε το CNN Money, σε ένα αφιέρωμα το οποίο περιλαμβάνει τα πιο διαδεδομένα υπολογιστικά συστήματα (και όχι μόνο) μιας εποχής που προηγήθηκε κατα πολύ της έκρηξης του διαδικτύου και των smartphones.

Ας τα δούμε…

 

COMMODORE 64

Το Commodore 64 PC πρωτοεμφανίστηκε το 1982 κι έγινε αμέσως απόλυτη επιτυχία. Πούλησε περισσότερους από 10 εκατ. υπολογιστές αξίας 595 δολαρίων κυριαρχώντας στην αγορά. Το όνομά του το πήρε από τη μνήμη 64kB RAM. Για να καταλάβει κανείς, σήμερα ένα iPhone έχει μνήμη 2GB RAM, δηλαδή 2.000.000kB.

 

FLOPPY DISKS

Τα Floppy disks αποτέλεσαν τα εργαλεία εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων της δεκαετίας του 1980. Οι δίσκοι 5-1/4 ιντσών χωρούσαν συνολικά δεδομένα 110kB. Στα τέλη του ’80 εμφανίστηκαν οι δίσκοι 3.5 ιντσών, οι οποίοι ήταν χωρητικότητας 1,4MB.

 

VHS ΚΑΙ BETAMAX

Οι κασέτες Betamax ήταν θρυλικές μόνο και μόνο εξαιτίας της χρήσης τους στον τεράστιο τότε πόλεμο μεταξύ της JVC και της Sony στις δεκαετίες ’70 και ’80. Παρότι οι Betamax θεωρούνταν ανώτερες στην τεχνολογία καταγραφής βίντεο, τελικά οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στις VHS της JVC.

Δείτε και τα υπόλοιπα!

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα