Μπορεί να μην είναι όμορφο, αλλά τα λέει ωραία

Μπορεί να μην είναι όμορφο, αλλά τα λέει ωραία

Ένα νέο ηλεκτρονικό ρομποτικό παιχνίδι, το Musio έρχεται να κλέψει τη δόξα από τον γνωστό και αγαπημένο Furby (pics+vid)

Επιμέλεια: Γιάννης Μουρατίδης

Ταξιδεύοντας 17 χρόνια πίσω στο χρόνο, θα θυμηθούμε αρκετά πράγματα που συνέβησαν τότε, μεταξύ των οποίων και το Furby. Η πρώτη γενιά του δημοφιλούς ηλεκτρονικού ρομποτικού παιχνιδιού που είχε έρθει και στη χώρα μας, κατάφερε να πουλήσει περίπου 40 εκατομμύρια μονάδες.

Ωστόσο, αν ο Furby συγκρίνονταν σήμερα με το Musio, θα έμοιαζε με μουσειακό αντικείμενο. Ο Musio είναι επίσης ένα ρομπότ, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε φθηνά ηλεκτρονικά συστήματα.

 

Το Musio μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες από προηγούμενες συζητήσεις, να κάνει ερωτήσεις για να συμπληρώσει τις γνώσεις του και επιπλέον μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του σπιτιού σας, εφόσον αυτό διαθέτει κατάλληλη υποδομή σύνδεσης των οικιακών συσκευών μέσω ασύρματης δικτύωσης. Ειδικά προγράμματα μπορούν να διαφοροποιήσουν τη λειτουργία του ρομπότ για δεκάδες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα να αναλάβει να βοηθάει παιδιά στο διάβασμα για το σχολείο.

Στην τελική του μορφή, το Musio θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, με διαφορετικά επίπεδα ευφυΐας. Η οικονομικότερη έκδοση θα ξεκινά από τα 100 δολάρια και η ακριβότερη θα φτάνει τα 600 δολάρια. Η λειτουργία του ρομπότ βασίζεται στο Android, το λειτουργικό που χρησιμοποιούν σήμερα τα περισσότερα smart phones και ο υπολογιστής του έχει κόστος μόλις 30 δολαρίων

Η κατασκευάστρια εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση μέσω του Indiegogo https://www.indiegogo.com/projects/musio-your-curious-new-friend

για να ολοκληρώσει το έργο της και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή τον Ιούνιο του 2016. Ήδη σε 11 ημέρες, η εταιρεία έχει καταφέρει να μαζέψει τα μισά από τα χρήματα που ζητά μέσω της χρηματοδότησης, οπότε όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα