Eιδικό App εναντίον των Νεοναζί

Eιδικό App εναντίον των Νεοναζί

Εφαρμογή στα κινητά εντοπίζει την μουσική που προάγει τον ρατσισμό.

Ένας από τους τρόπους που οι νεοναζί στρατολογούν τα στελέχη τους είναι η ροκ μουσική. Πολλοί έφηβοι αλλά λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία νεαροί, μυούνται σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης από συγκροτήματα, που καλλιεργούν τον ρατσισμό.

Στην Γερμανία θεωρείται παράνομη οποιαδήποτε δραστηριότητα δοξάζει τους Ναζί, οπότε και τα τραγούδια αυτά που προάγουν το μίσος θεωρούνται επίσης εκτός νόμου.

Πως όμως μπορεί ένας αστυνομικός να γνωρίζει ότι ένα τραγούδι που ακούγεται σε ένα μπαρ ή ένα πάρτυ ανήκει στην ειδική αυτή κατηγορία; Για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, οι ειδικοί της Γερμανικής Αστυνομίας έφτιαξαν ένα ειδικό app, το οποίο μοιάζει αρκετά με το γνωστό μας Shazam (η εφαρμογή που «ακούει» ένα τραγούδι μέσω του κινητού ή της ταμπλέτας και έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει ποιο είναι, μέσα από μια τεράστια βάση δεδομένων).

Με τον ίδιο τρόπο, το app αυτό θα επιβεβαιώνει στον χρήστη αν ακούει ναζιστικούς ύμνους και ύποπτα τραγούδια. Το ζήτημα είναι βεβαίως κατά πόσο μπορούν οι αρχές να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού στον δημόσιο χώρο, καθώς μπορεί να προκύψουν νομικά προβλήματα.

Ήδη οι υπουργοί στο κρατίδιο της Σαξονίας θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες αν θα επιτραπεί στην αστυνομία και σε άλλους φορείς να έχουν πρόσβαση στο app όπως αναφέρει το BBC.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα