Εικονική πραγματικότητα στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

Εικονική πραγματικότητα στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

Εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ της Τρίτης με τη βοήθεια της ειδικής τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας σαν να βρίσκονταν στο στούντιο που έλαβε χώρα (Pics+ Vid)

Οι Αμερικανοί πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ντιμπέιτ των δημοκρατικών με τη βοήθεια της τεχνολογίας σαν να βρισκόταν στο πλατό, όπου διεξαγόταν.

Το ντιμπέιτ της Τρίτης εκτίναξε στα ύψη όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, καθώς περισσότεροι από 15 εκατομμύρια συντόνισαν τις τηλεοράσεις τους στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ενώ άλλοι 980.000 παρακολούθησαν διαδικτυακά το ντιμπέιτ. Αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσαν ένα πρόγραμμα με τη βοήθεια της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.

H διαδικασία βασίστηκε σε μια τεχνολογική πρωτοτυπία, καθώς με τη βοήθεια τεσσάρων καμερών οι θεατές, που ήταν εξοπλισμένοι με τα ειδικά γυαλία Samsung Gear VR, παρακολούθησαν τους υποψηφίους για την προεδρία των Δημοκρατικών σαν να βρίσκονταν, κυριολεκτικά, στον χώρο τους.


Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας επέτρεπε στους θεατές να μπορούν να κάνουν περιστροφή της εικόνας έως και 360 μοίρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να “βρεθούν” στο πλατό, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η τηλεμαχία.

Στόχος του πρωτοποριακού εγχειρήματος, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των γυαλιών Samsung, ήταν να αναδειχθεί η σημαντική θέση της τεχνολογίας στον χώρο της ενημέρωσης. Το CNN, που αποφάσισε να εντάξει την συγκεκριμένη τεχνολογία στην προβολή του ντιμπείτ, ανέφερε πως στόχος ήταν “να δοθεί στους θεατές η ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτά τα ιστορικά γεγονότα από την δική τους οπτική γωνία”.

 

Αρκετοί πάντως υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν τους επέτρεπε να σχολιάζουν τις απόψεις που ακούστηκαν από τους πολιτικούς με άλλους, ενώ παράλληλα έχασαν τη διαδραστικότητα και τα σχόλια του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την άλλη, πολλοί απλώς αποθέωσαν τη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κάθε λεπτομέρεια, από τις απαντήσεις, μέχρι τις εκφράσεις και τις λεπτομέρειες των ενδυματολογικών επιλογών των συμμετεχόντων.

Ο διάσημος κωμικός Stephen Colbert, θα προτιμούσε η συγκεκριμένη τεχνολογία να είχε χρησιμοποιηθεί για την προβολή άλλου προγράμματος και όχι του “βαρετού” ντιμπέιτ, όπως το χαρακτήρισαν. Αυτό γιατί ενώ η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα το πρόγραμμα που παρακολουθούσαν ήταν αδιάφορο για πολλούς από τους θεατές.

(Πηγή: niemanlab)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα