Έκλεισε το ExtraTorrent

Έκλεισε το ExtraTorrent

Τίτλοι τέλους και για το δεύτερο μεγαλύτερο Torrent site του διαδικτύου

Στη “λίστα θανάτου” των torrent sites μπαίνει και το ExtraTorrent μετά τα KickAss Torrents, Torrentz.eu, TorrentHound και What.cd, την ώρα που οι άνθρωποι του The Pirate Bay το επαναφέρουν μέσα από διακομιστές μεσολάβησης.

Το κλείσιμο του site έγινε χωρίς οι διαχειριστές του να εξηγούν το γιατί. Συγκεκριμένα, έγραψαν στην κεντρική σελίδα που πλέον είναι offline:

“ExtraTorrent has shut down permanently

ExtraTorrent with all mirrors goes offline.. We permanently erase all data. Stay away from fake ExtraTorrent websites and clones.

Thx to all ET supporters and torrent community.

ET was a place to be…”.

Η εν λόγω ανακοίνωση ανέφερε συγκεκριμένα πως όλη η βάση δεδομένων του site που δημιουργήθηκε το 2006, διαγράφεται. Αναλυτικά, “Το ExtraTorrent έκλεισε οριστικά. Το ExtraTorrent με όλα τα mirrors του βγαίνει offline. Σβήσαμε οριστικά όλα τα δεδομένα. Μείνετε μακριά από τα ψεύτικα sites ExtraTorrent και τους κλώνους. Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές του ΕΤ και την κοινότητα των τόρεντ. Το ΕΤ ήταν ο νούμερο ένα προορισμός. 17 Μαΐου 2017”. Ο διαχειριστής του ExtraTorrent, SaM, επιβεβαίωσε το “λουκέτο” στο torrentfreak.com, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους λόγους της απόφασης του. Πρόσθεσε ότι μαζί με το ExtraTorrent έκλεισε και ένα από τα release groups του, το ETRG.

“Το Ettv και το Ethd θα μπορούσαν να παραμείνουν σε λειτουργία αν λάβουν αρκετές δωρεές για να καλύψουν τα έξοδά τους και αν οι άνθρωποι που τα τρέχουν, είναι έτοιμα να τα διατηρήσουν σε λειτουργία”, ανέφερε ο ίδιος.

Τα torrent sites που πλέον διασώζονται είναι το νέο The Pirate Bay, το Torrentz2 και το RARBG.

Μέσα σε 11 χρόνια το ExtraTorrent κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων torrent websites του πλανήτη, κάτι που όπως φαίνεται προσέλκυσε την προσοχή των υπερασπιστών πνευματικών δικαιωμάτων και του νόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα