Έπεσαν για μισή ώρα Facebook και Instagram

Έπεσαν για μισή ώρα Facebook και  Instagram

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν το πρωί της Τρίτης Facebook και το Instagram. Διαψεύδονται οι φήμες για κυβερνοεπίθεση.

Το Facebook και το Instagram έπεσαν το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας στιγμιαίο πανικό στους χρήστες του διαδικτύου.

Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα βρέθηκαν για περισσότερο από μισή ώρα εκτός λειτουργίας και επανήλθαν λίγο μετά τις 9 (ώρα Ελλάδος). Οι ανά τον κόσμο που προσπάθησαν αν συνδεθούν στιε υπηρεσίες αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλά παράπονα.

Η εταιρία που ενημερώθηκε για το πρόβλημα προσπάθησε να το επιλύσει άμεσα,  την ώρα που κυκλοφορούσαν φήμες πως το πρόβλημα οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση.

Μάλιστα, η βρετανική DailyMail, με σχετικό άρθρο της ανέφερε πως  η Lizard Squad ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις ιστοσελίδες, πληροφορία που διαψεύδεται, ωστόσο, από την εταιρία, που με ανακοίνωσή της αναφέρει: “Δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα επίθεσης από τρίτο πρόσωπο, αλλά αντίθετα (το πρόβλημα) σημειώθηκε μετά την εφαρμογή μίας αλλαγής που επηρέασε τη διαμόρφωση των συστημάτων μας. Και οι δύο υπηρεσίες (Facebook και Instagram) είναι προσβάσιμες πλέον σε όλους 100%”.

Η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για άλλες κυβερνοεπιθέσεις σε γνωστούς στόχους, όπως η κονσόλα της Sony PlayStation και η κονσόλα της Microsoft Xbox.

Σχολιαστές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και χρήστες δεν έχασαν το χιούμορ τους και έσπευσαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα