Επιτυχημένα τεχνολογικά apps από νέους – ‘διάνοιες’

Επιτυχημένα τεχνολογικά apps από νέους – ‘διάνοιες’

Δείτε τα πιο εμπνευσμένα applications που δημιούργησαν έξι νέοι δημιουργοί και άλλαξαν τον τεχνολογικό χάρτη

Η έννοια της καινοτομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογία, ένα πεδίο συνεχώς εξελισσόμενο, το οποίο “διψά” για νέες ιδέες και οράματα.

Την ανάγκη αυτή έρχονται να καλύψουν άνθρωποι νέοι σε ηλικία, γεμάτοι όρεξη και έμπνευση. Το πεδίο δραστηριοποίησής του έχει ανοίξει ευρέως με την εισαγωγή των smartphones και των applications: Μια έξυπνη ιδέα είναι αρκετή να δημιουργήσει όχι μόνο ένα επιτυχημένο προϊόν αλλά έμπνευση και “σκυτάλη” για κάτι καινούργιο. 

Νέοι οραματιστές από κάθε γωνιά του κόσμου, με διαφορετική αφετηρία, διαδρομή και πηγή έμπνευσης ο καθένας, ενώνονται από μια κοινή τους συνισταμένη: Ανήκουν στην επονομαζόμενη Generation N, μια γενιά ανθρώπων που με τη δράση, τη στάση και τις σκέψεις τους αλλάζουν τον κόσμο. Μια γενιά που κατάφερε μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση να ανακαλύψει όχι μόνο το επιχειρηματικό αλλά και το ανθρώπινό της πρόσωπο.

Η Generation N έχει πολύ δυνατούς εκπροσώπους και στη χώρα μας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Nissan: Η εταιρεία διοργανώνει το project Generation N στηρίζοντας τις δημιουργικές προσπάθειες 20 νέων ομάδων και ανθρώπων. Αξίζει να δείτε τα video που παρουσιάζουν και να ψηφίσετε τις δέκα καλύτερες κατά τη γνώμη σας ιδέες. Οι 10 οραματιστές που θα αναδειχθούν στην ψηφοφορία θα κερδίσουν ένα αυτοκίνητο Nissan για έναν χρόνο και θα αποτελούν πρέσβεις της Generation N. Παράλληλα, ψηφίζοντας, παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα αναδείξει τρεις νικητές, οι οποίοι κερδίζουν ένα ταξίδι δύο ημερών στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Θέλοντας να δείξει τις αλλαγές που επιφέρουν οι νέοι αυτοί άνθρωποι στον τεχνολογικό και κοινωνικό χάρτη, το News247 βρήκε και παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο εμπνευσμένα αλλά και χρήσιμα applications που έχουν σχεδιάσει μέλη της Generation N από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εφαρμογές, οι οποίες εκτείνονται από τον τομέα της ψυχαγωγίας μέχρι αυτόν της υγείας και της ασφάλειας, αποτελούν “κορυφή” στην κατηγορία τους:

Summly

 

To Summly είναι ένα ιδιαίτερα χρηστικό εργαλείο που επιτρέπει στον χρήστη να συνοψίσει ένα κείμενο που τον ενδιαφέρει σε 1000, 500 ή 140 χαρακτήρες. Το application είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χρήστες του Twitter, οι οποίοι καλούνται να συνοψίσουν τις αναρτήσεις τους σε 140 χαρακτήρες το μέγιστο.

Εμπνευστής του είναι ο 22χρονος σήμερα Nick D’Aloisio, ο οποίος σχεδίασε το 2011 τον προκάτοχο του Summly με το όνομα Trimmit. Το 2013 η Yahoo αγόρασε το Summly για 30 εκατ. δολάρια.   

4 Snaps

 

Το παιχνίδι 4 Snaps βασίζεται στο concept της… μαντεψιάς: Ο παίκτης επιλέγει μια λέξη και αποστέλλει στον αντίπαλο παίκτη τέσσερις εικόνες που περιγράφουν τη λέξη. Ο αντίπαλος καλείται να μαντέψει ποια είναι η σωστή λέξη.

Δημιουργός του σχετικά απλού αυτού παιχνιδιού είναι ο 21χρονος Michael Sayman με καταγωγή από το Περού. Το παιχνίδι συνάντησε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που ο Sayman κέρδισε μια υποτροφία στην τεχνολογική εταιρεία του Facebook, όπου μεταξύ άλλων γνώρισε και τον Mark Zuckerberg.

Cloud4Cancer

In this Monday, Oct. 10, 2011 photo, the box for a Sephora Collection Pink Eyelash Curler is displayed in Philadelphia. Advocates are asking whether breast cancer awareness has lost its focus, and become more about marketing than womens health. Pinkwashing, a word coined by activists, is a practice being described as when a company or organization does a pink breast cancer promotion, but at the same time sells and profits from pink-theme products. But pink ribbon groups say such sales help to fund millions of dollars of research to find cures for the disease. (AP Photo/Matt Rourke) ASSOCIATED PRESS

 

Η εφαρμογή Cloud4Cancer που εμπνεύστηκε η 21χρονη Britanny Wenger  δεν είναι ακόμη διαθέσιμη μέσω smartphones ή tablet, αλλά όταν γίνει πιθανώς να αλλάξει τα δεδομένα για τη σύγχρονη ιατρική.  Το Cloud4Cancer αποτελεί μια διαγνωστική εξέταση καρκίνου του στήθους.

Η πρώτη μορφή της εφαρμογής είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου (Global Neural Network Cloud Service for Breast Cancer) και αυτό που εκκρεμεί είναι η ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ιατρικών δεδομένων και η επαλήθευση των αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής από δύο ερευνητικά κέντρα.   

Fingerprint Security-Pro

 

Το Fingerprint Security-Pro ήταν η εφαρμογή που επέτρεψε στον Chad Mureta να χτίσει την τεχνολογική του “αυτοκρατορία” με όνομα “App Empire”. Η ιδέα για την εφαρμογή του ήρθε όταν νοσηλευόταν, και οι γιατροί του νοσοκομείου πήραν το κινητό του τηλέφωνο για να επαληθεύσουν κάποια στοιχεία.

Ο Mureta τότε εμπνεύστηκε το “κλείδωμα” του κινητού βάσει δαχτυλικού αποτυπώματος. Η εφαρμογή του χρησιμοποιεί τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και έγινε best-selleer οταν διατέθηκε στο κοινό μέσω App Store, αποφέροντας του έσοδα 500.000 δολαρίων.

LazyHusband

 

O 16χρονος σήμερα Ethan Duggan είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα έμπνευση το 2013: Κάθε φορά που η μητέρα του δοκίμαζε ρούχα, αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί πανομοιότυπες φράσεις και κολακείες για να ικανοποιήσει τον θηλυκό “ναρκισσισμό” της. Αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει τον εαυτό του να λέει μερικές φράσεις και όποτε τον καλούσε η μητέρα του για στυλιστικά σχόλια, ο Duggan πατούσε απλά το play.

Εξέλιξε την ιδέα του στην εφαρμογή LazyHusband, η οποία συνάντησε τεράστια επιτυχία και οδήγησε στη δημιουργία των παρεμφερών LazyWife και LazyKid.

Ez School Bus Locator

A school bus leaves Woodmore Elementary School on Tuesday, Nov. 22, 2016, in Chattanooga, Tenn. The school bus driven by Johnthony Walker, 24, crashed while transporting children home from the school Monday, killing at least five students. Walker was arrested Monday and charged with five counts of vehicular homicide including reckless driving and reckless endangerment, police said. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

 

H εφαρμογή “Ez School Bus Locator” έδωσε στον 14χρονο δημιουργό της Arjun Kumar από την Ινδία το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Εφευρετών  MIT App το 2012.

Το application απευθύνεται σε γονείς, τα παιδιά των οποίων μεταφέρονται από και προς το σχολείο με σχολικό λεωφορείο. Με το πάτημα ενός κουμπιού οι ανήσυχοι γονείς μπορούν:

  1. Να γνωρίζουν πού είναι το σχολικό λεωφορείο ανά πάσα στιγμή
  2. Να γνωρίζουν εάν το παιδί τους επιβαίνει σε αυτό
  3. Να ξέρουν πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει το λεωφορείο στη στάση του σπιτιού τους.

Η εφαρμογή του Kumar αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για άλλες εφαρμογές ασφαλείας, όπως το iSafeGuard.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τις διεθνείς αυτές περιπτώσεις επιτυχημένων apps υπάρχουν και οι ελληνικές, που χρειάζονται υποστήριξη για να αναδειχθούν και να φέρουν καρπούς, όπως τους πρέσβεις της Generation N. Oι 20 προσπάθειες Ελλήνων δημιουργών και ομάδων βρίσκονται συγκεντρωμένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Generation N της Nissan και περιμένουν την επιβεβαίωσή σας.

Η Generation N ήρθε για να μείνει!

 

(Φωτογραφίες: AP Images / Matt Rourke, Mark Humphrey, Matt Dunham)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα