Facebook: Ερωτήματα για το timing του black out, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις

Facebook: Ερωτήματα για το timing του black out, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις
Shutterstock

To παγκόσμιο black out σε facebook, instagram, whatsapp, messenger και occulus έρχεται μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενης στην εταιρεία, στο 60 minutes

Το “black out” που από το απόγευμα πλήττει το facebook και τις θυγατρικές του πλατφόρμες, instagram, whatsapp, messenger και occulus έχει επηρεάσει χρήστες σε όλο τον κόσμο επί σειρά ωρών.

Και ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για πρόβλημα στους DNS servers, παραμένει άγνωστο αν το πρόβλημα αυτό οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα, χτύπημα χάκερς, ή κάποια άλλη αιτία.

Ήδη τα σενάρια στο twitter, το πλέον δημοφιλές από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που παραμένουν “στον αέρα”, δίνουν και παίρνουν. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες εκείνοι που συνδέουν την σημερινή κατάσταση με τις αποκαλύψεις της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος Φράνσις Χάουγκεν και δη την αποκάλυψη της ταυτότητάς της την Κυριακή στην εκπομπή 60 minutes του αμερικανικού δικτύου CBS.

 

Η τριαντάχρονη πρώην υπεύθυνη προϊόντων στο Facebook Χάουγκεν αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας. Χθες ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, μέλος της Επιτροπής αυτής, εξύμνησε το θάρρος της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος.

Πριν αποχωρήσει από την επιχείρηση, τον Μάιο, η Φράνσις Χάουγκεν πήρε μαζί της πολλά έγγραφα από εσωτερικές έρευνες στο μέσο και τα εμπιστεύτηκε κυρίως στην Wall Street Journal.

Σε άρθρο που δημοσίευσε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα αποκάλυψε, στηριζόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, ότι η επιχείρηση έκανε έρευνες για το δίκτυό της Instagram για τρία χρόνια για να αποτιμήσει την επίδρασή του στους εφήβους.

Οι έρευνες έδειξαν κυρίως ότι το 32% των εφήβων κρίνει ότι η χρήση του Instagram τους έδινε μια πιο αρνητική εικόνα για το σώμα τους όταν ήδη δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτήν που είχαν.

Πριν την προβολή του 60 minutes, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του facebook, Νικ Κλεγκ, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN, προκειμένου να μετριάσει τις πιθανές ζημιές από την συνέντευξη της Χάουγκεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα