Google: Προς διευθέτηση των μονοπωλιακών τακτικών της εταιρίας με την Ε.Ε

Google: Προς διευθέτηση των μονοπωλιακών τακτικών της εταιρίας με την Ε.Ε

Η Google θα προχωρήσει σε αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης, οι οποίες ικανοποιούν τις ευρωπαϊκές αρχές σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Google με τις ευρωπαϊκές αρχές αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα των  Financial Times για το προσχέδιο της “ειρηνευτικής συμφωνίας” στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συμφωνία θα έχει πενταετή ισχύ και θα δώσει τέλος στην έρευνα που διεξάγει εδώ και καιρό η Ε.Ε., σχετικά με την κατάχρηση από την Google της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, με σκοπό να προωθεί τις υπόλοιπες ιντερνετικές της υπηρεσίες.

Ο Joaquín Almunia, επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα στους  New York Times πως η η Google πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που παρουσιάζει τα προϊόντα της μέσα από το “ψαχτήρι”.

Είχε επίσης επισημάνει πως ενστάσεις της Ε.Ε. δεν αφορούν το πώς λειτουργούν γενικά οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρωπαϊκή έρευνα εντόπισε προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο προωθεί η Google τις δικές της υπηρεσίες, δεν συνήγαγε ότι υποβιβάζει εσκεμμένα τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών της.

Πηγή: FT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα