Greek Innovation Expo 2013: Έκθεση Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών

Greek Innovation Expo 2013: Έκθεση Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών

Η Greek Innovation Expo 2013 έρχεται να εντοπίσει, να παρουσιάσει και να αναδείξει την ελληνική καινοτομία. Τι είπε στο NEWS 247 ο Βασίλης Τσέτσος της εταιρείας Mobics (Pics)

Φορείς, ερευνητές και επιχειρήσεις συγκεντρώνονται, ενημερώνονται, παρουσιάζουν, επικοινωνούν, διαμορφώνουν και συνεργάζονται στην Greek Innovation Expo 2013.

Με βασικούς άξονες την Έρευνα, το Σχεδιασμό, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, η Greek Innovation Expo 2013 θα αναπτύξει τις δράσεις της μέσα από την Έκθεση, τα Workshops, τα B2B Meetings και το Συνέδριο Καινοτομίας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συγκεντρώσει στον ίδιο εκθεσιακό χώρο όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας

Η Greek Innovation Expo 2013 περιλαμβάνει:

  • Έκθεση Καινοτομίας και Design
  • Workshops
  • B2B Συναντήσεις
  • Ημερίδα / Συνέδριο Καινοτομίας

Κατά τη διάρκεια της Greek Innovation Expo 2013, που διεξάγεται από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις που θα κινηθούν στον βασικό άξονα της έκθεσης: Έρευνα, Σχεδιασμός, Τεχνολογία και Καινοτομία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε workshops, παρουσιάσεις, ομιλίες, να πραγματοποιήσετε Β2Β συναντήσεις και να συμμετέχετε στο Συνέδριο Καινοτομίας με θέμα ”Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα”.

”Πρόκειται για μία ετερογενή έκθεση που έχει ως στόχο να συγκεντρώσει εκθέτες από διάφορους τομείς με γνώμονα τα καινοτομικά προϊόντα ή και ιδέες που δεν έχουν γίνει ακόμα προϊόντα. Σκοπός η παρουσίαση και η προσέγγιση επενδυτών και επιχειρήσεων ώστε να προχωρήσουν εμπορικά” αναφέρει στο NEWS 247 ο Βασίλης Τσέτσος, τεχνικός διευθυντής της Mobics, που συμμετέχει στη διοργάνωση.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης συμπλήρωσε: ”Περιλαμβάνει μηχανολογικά συστήματα, υβριδικά σπίτια, συμμετέχουν ερευνητικοί φορείς και εταιρείες τεχνολογίας, με τους εκθέτες να έχουν στη διάθεσή του ένα τέταρτο ώστε να παρουσιάσουν την ιδέα τους”.

Η εταιρεία Mobics

Πιο συγκεκριμένα για την εταιρεία Mobics ο κ. Τσέτσος είπε: ”Η εταιρεία είναι τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Στην ουσία εκτελούνται ερευνητικά έργα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν κάποια πιο ώριμα κομμάτια και να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο είτε στο επίπεδο των προϊόντων, είτε των υπηρεσιών.”

H Mobics εξειδικεύεται στη σχεδίαση, υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών προστιθεμένης αξίας για το Διαδίκτυο ή κινητά και αδόμητα δίκτυα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ploigos.gr. ”Βάσει αυτής της πλατφόρμας έχει δημιουργηθεί μία υποδομή για ‘έξυπνες’ πόλεις, το i-Citi ”.

Πώς λειτουργεί: ”Σύντηξη δεδομένων από πολλαπλούς αισθητήρες για την ποιότητα του αέρα, τη θερμοκρασία ή και τα επίπεδα θορύβου, τα οποία μπορούν να δοθούν στους πολίτες μέσω κάποιων ευφυιών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους” αναφέρει ο κ. Τσέτσος.

Μία ακόμα εφαρμογή από την Mobics, το Meleagros , ”στο οποίο αναπτύσσονται αλγόριθμοι για την ανίχνευση πυρκαγιάς με τη χρήση καμερών και αισθητήρων” αναφέρει ο κ. Τσέτσος.

”Χρησιμοποιούμε την πληροφορία από τους αισθητήρες προκειμένου, με αυξημένη βεβαιότητα, να κρίνουμε αν υπάρχει περίπτωση πυρκαγιάς” συμπληρώνει.

Ανίχνευση σεισμών: SeismoBug

Η  παρούσα  ερευνητική  πρόταση υλοποιείται στη Διεύθυνση  Έρευνας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ) στο πλαίσιο της Δράσης ”Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών”.

Η λύση που υλοποιήθηκε στην παρούσα πρόταση καινοτομίας είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης καταγραφικής συσκευής σεισμικών γεγονότων (επιταχυνσιογράφου), η οποία χαρακτηρίζεται από αυτόνομη λειτουργία, μικρό μέγεθος και κυρίως χαμηλό κόστος κατασκευής.

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του SeismoBug έχει αναλάβει ο Δρ. Βασίλης Παπανικολάου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ & Λέκτορας (υπό διορισμό) του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δρ. Χρήστος Καρακώστας, Διευθυντής Ερευνών ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα