H Wind αναζητά νέους με ταλέντο και δίνει ευκαιρίες σταδιοδρομίας

H Wind αναζητά νέους με ταλέντο και δίνει ευκαιρίες σταδιοδρομίας
© Epaminondas Koutsoukis

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Young Talents, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι μεταπτυχιακού μέχρι 28 ετών, με ελάχιστη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία

Τη στιγμή που το ποσοστό απασχόλησης όσων έχουν αποφοιτήσει από ΑΕΙ τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (49,9%) και ένας στους δύο πτυχιούχους δεν βρίσκει δουλειά, με το ανθρώπινο δυναμικό να θεωρείται το νούμερο 1 εξαγόμενο «προϊόν» της χώρας μας (η απώλεια ταλέντου έχει άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες), η Wind αναζητά νέους που θα ξεχωρίσουν για το ταλέντο, την προσωπικότητα, τη δημιουργικότητα και το πάθος τους, για να τους εντάξει μόνιμα στο δυναμικό της.

Είναι η δεύτερη φορά που η Wind τρέχει το πρόγραμμα Young Talents. Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε στα τέλη του 2015, προσελκύοντας περισσότερους από 1.200 υποψηφίους και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις αρχές του έτους με την τοποθέτηση των 10 ταλαντούχων νέων στις οριστικές θέσεις ευθύνης τους.

Μέσω του Young Talents – Graduate Trainee Program η εταιρεία καλεί νέους απόφοιτους μεταπτυχιακού μέχρι 28 ετών, με ελάχιστη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία. Μέσα από μία διαδικασία 18 μηνών, με τακτικές εναλλαγές σε οργανωτικές δομές της εταιρείας, οι 10 που θα αναδειχθούν από τη διαδικασία επιλογής θα γίνουν ενεργά μέλη της Wind, αποκτώντας επαγγελματική εξειδίκευση και εμπειρία σε έναν δυναμικό κλάδο, όπως είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών.

«Είναι μια δράση που συμβάλει στη μείωση της διογκούμενης φυγής επιστημόνων, κυρίως νέων, αλλά και στην επιτυχία της εταιρείας μας, η οποία εμπλουτίζει το δυναμικό της με τα ταλέντα τους. Δίνουμε στους νέους την ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους. Επενδύουμε σε νέους ανθρώπους που θέλουν να οραματίζονται και να φέρνουν κάθε μέρα την ομάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Ανθρώπους που θα ηγηθούν στο μέλλον. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσουμε ευκαιρίες», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Τσίτουρα, γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Wind.

Τη σημασία ύπαρξης προγραμμάτων προσέλκυσης ταλέντων τόνισε και η Μαντώ Πατσαούρα, managing director Ελλάδας του kariera.gr: «Η νέα γενιά, τα αυριανά στελέχη των επιχειρήσεων, διψούν για ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και απασχόλησης, που θα τους εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τη δυναμική είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα και δεξιότητες, έτοιμο να ανταποκριθεί στις σημερινές αλλά και μελλοντικές προκλήσεις. Τα ολοκληρωμένα προγράμματα προσέλκυσης και ανάπτυξης ταλέντων επενδύουν στη δυναμική και τις προοπτικές της νέας γενιάς, προετοιμάζοντάς την για την επόμενη μέρα της αγοράς εργασίας».

Θέλοντας να αναδείξει την αξία της καινοτομίας για τις επιχειρήσεις, η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού της Wind επέλεξε για πρώτη φορά να εντάξει στο πλαίσιο αξιολόγησης των υποψήφιων του β’ κύκλου Young Talents, το Serious Play. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό online παιχνίδι, δημιούργημα της ελληνικής startup Owiwi, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και τη στρατηγική τους μέσα από το παιχνίδι (gamification).

Η συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ξεκινά με την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 7 Μαΐου στο www.windyoungtalents.gr.

Η διαχείριση και αξιολόγηση όλων των αιτήσεων θα γίνει από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Wind μέσω της πλατφόρμας της Workable. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν άμεση επικοινωνία με την εταιρεία για θέματα που αφορούν στην διαδικασία. Αυτοί που θα περάσουν από τα κέντρα αξιολόγησης θα λάβουν feedback από τη Wind, ανεξάρτητα από το αν θα επιλεγούν ή όχι στο επόμενο στάδιο, παίρνοντας έτσι χρήσιμη ενημέρωση για το επαγγελματικό τους προφίλ.

(Φωτογραφία: Μαντώ Πατσαούρα, managing director Greece του kariera.gr, Ιωάννα Τσίτουρα, γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Wind Ελλάς και Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, COO της Owiwi)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα