Η Αθήνα απέκτησε ψηφιακό πορτοφόλι για παρκάρισμα

Η Αθήνα απέκτησε ψηφιακό πορτοφόλι για παρκάρισμα

Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες λειτουργίες, ώστε μέσω μιας εφαρμογής να διευκολύνονται οι πολίτες στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή, για iOS και Android φορητές συσκευές, που κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη στάθμευση μέσα στην πόλη απέκτησε ο δήμος της Αθήνας. Το Citizenpass είναι ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο, το οποίο αναβαθμίζει τη σχέση του πολίτη με τον δήμο.

Πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι σε επίπεδο δήμου, όπου ο χρήστης μπορεί να περάσει χρήματα και στη συνέχεια τα πληρώσει online στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Το Citizenpass χρησιμοποιεί το WarplyPay. Η διασύνδεση για την εκκαθάριση των πληρωμών γίνεται με την Εθνική Τράπεζα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάρτες Mastercard και Visa όλων των τραπεζών και η ασφάλεια των συναλλαγών διασφαλίζεται από τις υψηλότερες διεθνείς πιστοποιήσεις.

Μέσα από την εφαρμογή ο οδηγός εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση του οχήματός του (GPS λειτουργία) στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων και αγοράζει στη στιγμή το χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί. Με την επιτυχή ενεργοποίηση της στάθμευσης λαμβάνει και το αντίστοιχο αποδεικτικό πληρωμής στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης με push notification, 10 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου στάθμευσης και επέκτασής του εξ’ αποστάσεως.

Σύντομα στο Citizenpass θα προστεθούν περισσότερες λειτουργίες, ώστε μέσω μιας και μόνο mobile εφαρμογής να διευκολύνονται οι πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις δημοτικές υπηρεσίες. Στόχος της αναπτυξιακής εταιρεία του δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) και της Warply είναι να ενταχθούν σε αυτό και άλλοι δήμοι της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα