Η blueground αναπτύσσεται, αλλάζοντας τα δεδομένα στη διαχείριση ακινήτων

Η blueground αναπτύσσεται, αλλάζοντας τα δεδομένα στη διαχείριση ακινήτων

Εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, έχοντας τριπλασιάσει μέσα σε έναν χρόνο τον κύκλο εργασιών της

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Η blueground είναι η υλοποίηση της έννοιας του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων. Συνδέει ψηφιακά την προσφορά και τη ζήτηση για ενοικίαση επιπλωμένων κατοικιών από εταιρείες και οργανισμούς, καθώς η τεχνολογία έχει τον κεντρικό ρόλο σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται – από την online κράτηση μέχρι την παροχή έξτρα υπηρεσιών.

Σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται 400 ακίνητα σε Ελλάδα, Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) και Τουρκία (Κωνσταντινούπολη). Πρόσφατα η Blueground εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst.

Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων. Τον τελευταίο χρόνο τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, εστιάζοντας στους εταιρικούς πελάτες. Απασχολεί 60 εργαζόμενους, τους 40 στην Ελλάδα.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρία να κάνει πραγματικότητα τα σχέδιά της για ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για επέκταση σε καινούργιες αγορές και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας.

Η blueground προσφέρει επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η εταιρία μισθώνει και αναβαθμίζει κατοικίες, παρέχοντάς στους ιδιοκτήτες τους σταθερό μηνιαίο εισόδημα και συμβόλαια μακράς διαρκείας. Ακόμα, αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του ακινήτου και όλων των ζητημάτων συντήρησης που προκύπτουν.

Στην Ελλάδα, η blueground προσφέρει και επιλογές για διαμονή μικρής διάρκειας στην Αττική και σε διάφορα νησιά.

«Η εμπιστοσύνη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε σχετικά ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της blueground.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα