Η μοντέρνα αρχιτεκτονική φτιάχνει σπίτια στο βυθό

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική φτιάχνει σπίτια στο βυθό

Όνειρο ή πραγματικότητα; Σύμφωνα με τα σχέδια των αρχιτεκτόνων, δεν απέχει πολύ πια η κατασκευή κατοικιών στο βυθό από την πραγματικότητα (pics)

Οι ιδέες είναι πολλές, κάποιες έχουν πραγματοποιηθεί έστω εν μέρει. Υπέρ πολυτελή εστιατόρια, θέρετρα και εσωτερικοί λοβοί με θέα τα ψάρια στο βυθό είναι μέσα στα σχέδια των ευφάνταστων δημιουργών.

Ο αρχιτέκτονας Michael Schutte πιστεύει ότι είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για να ζούνε δίπλα στη θάλασσα, όπως και συμβαίνει ήδη. Λογικά λοιπόν, υποστηρίζει, το επόμενο βήμα είναι να φτιαχτούν σπίτια κάτω από το νερό.

“Εάν ξοδέψεις 15 εκατ. δολάρια για ένα κομμάτι γης στο Μαϊάμι, ποιο θα είναι το επόμενο πράγμα που θα κάνεις ώστε να “βελτιώσεις” αυτή την εμπειρία”, αναρωτιέται.

Ίσως, το να χτίσεις ένα υποβρύχιο κοκτέιλ μπαρ ή σταθμό για υποβρύχια με τα οποία θα παίρνεις επισκέπτες για να δούνε τους ύφαλους με τα κοράλια.

 

Ο Αυστραλός Lloyd Godson κάνει λόγο για νέο τρόπο ζωής. Από το 2007 πειραματίζεται με διάφορες ιδέες για μόνιμη επιβίωση κάτω από το νερό.

Το 2010 έζησε για δύο εβδομάδες μέσα σε ένα κουτί 10 ποδών (περίπου 3,5 μέτρα) σε δημόσιο ενυδρείο – θαλάσσιο πάρκο και ανέπνεε μέσω μικρών “αποικιών” από φύκια.

Τώρα, φτιάχνει μαζί με μαθητές του, μία κάψουλα η οποία τροφοδοτείται από την ηλιακή ενέργεια. Σχεδιάζει να ζήσει εκεί μέσα ένα μήνα στο λιμάνι του Darling στην Αυστραλία.

 

Ανάμεσα στα άλλα σχέδια του, ο Michael Schutte, επεξεργάζεται ένα απλό μεταλλικό κουτί με παράθυρα για ένα εστιατόριο στο Βανκούβερ και για μία σειρά από ξενοδοχεία έξι αστέρων στα νησιά Φίτζι.

Τέλος, το αποκαλούμενο και H2OME, είναι το πρώτο στον κόσμο σπίτι, η πρώτη κατοικία, διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται να έχει ένα κρεβάτι στο βυθό.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα