Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη μιλά στο NEWS 247 για τις 650 συμμετοχές του Ignite Athens

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη μιλά στο NEWS 247 για τις 650 συμμετοχές του Ignite Athens

Ένα από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Ignite Athens εξηγεί στο NEWS 247 το έργο αξιολόγησης και επιλογής των 20 πιο πρωτότυπων ιδεών που θα ταξιδέψουν στο Σαν Φρανσίσκο (Vid)

Έχεις πέντε λεπτά και είκοσι διαφάνειες … ιδέα έχεις; Το Ignite ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή για να παρακολουθήσεις το πιο διάσημο start up event του κόσμου που για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και έχοντας ταξιδέψει σε 120 πόλεις, άνοιξε τις πόρτες του… σε ελληνικές, φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες.

Η γιορτή της καινοτομίας και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες πάνε… Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 20 Σεπτεμβρίου, εκεί που οι απανταχού “geeks” – όπως τους αποκαλούν – έχουν την δυνατότητα σε μία σύντομη παρουσίαση να προβάλλουν την ιδέα που εξάπτει την δημιουργικότητά τους και ερεθίζει την φαντασία  τους.

Και όπως σε κάθε διαγωνισμό, έτσι και στο τέλος του Ignite Show Athens, είκοσι παρουσιαστές θα περάσουν από το βήμα, ενώ κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν την καλύτερη ιδέα, η οποία θα παρουσιαστεί στο Global Ignite Week στις ΗΠΑ, μπροστά σε σημαντικούς επενδυτές και επιχειρηματίες τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στην Ελλάδα οι οραματιστές, ειδικοί στους υπολογιστές και σε οποιοδήποτε άλλο χόμπι, αλλά και εν γένει άτομα ευφυή που κατέθεσαν τις προτάσεις τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

“Από την επιτροπή αξιολόγησης πέρασαν 650 πολύ φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες. Ακολούθησε μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, γιατί από αυτούς έπρεπε να επιλέξουμε τους 20”, σημειώνει στο NEWS 247 ένα από τα μέλη της κριτικής Επιτροπής του Ignite, η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Ποια κριτήρια έπαιξαν ρόλο στην επιλογή των 20 καλύτερων συμμετεχόντων; Επειδή το Ignite Show είναι προσγειωμένο στην “ανώμαλη” οικονομική πραγματικότητα της χώρας, η κ. Καραπαναγιώτη σημειώνει ότι “δεν θα μπορούσαμε να μην λάβουμε υπόψιν μας το ποια ιδέα είναι πιο οικονομικά βιώσιμη, πρωτοποριακή και διεθνώς προσανατολισμένη”.

Στην πλειοψηφία τους οι προτάσεις αφορούν στην τεχνολογία και το ίντερνετ, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόλμησαν να παρουσιάσουν ιδέες και από τον χώρο της Τέχνης, ενώ η “συλλογή παράξενων ή mainstream ταλέντων”  έγινε από την Αθήνα κυρίως, αλλά και την Θεσσαλονίκη, την Χίο, το Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα και την Καλαμάτα.

“Συναντήσαμε πολλά νέα παιδιά που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς τον τρόπο που σκέφτονται. Οι ιδέες στην πλειοψηφία τους ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπες. Και εκεί αντιληφθήκαμε πόσο πολύ έχει μεταβληθεί ο τρόπος αντίληψης από γενιά σε γενιά. Η δική μου η γενιά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί τέτοιες τεχνολογικές καινοτομίες. Το διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο NEWS 247 η κ. Καραπαναγιώτη που κατείχε τον δυσκολότερο ρόλο στην διοργάνωση του Ignite.

Να σημειωθεί ότι την κριτική επιτροπή του Ignite Athens απαρτίζουν τα εξής μέλη:

* Λούκα Κατσέλη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ, υπουργός Εργασίας, πρ, υπουργός Οικονομίας

* Τατιάνα Καραπαναγιώτη, πρ. υπουργός Πολιτισμού

* Imrich Chlamtac, Πρόεδρος του European Alliance for Innovation

* Greg Horowitt, Venture Capitalist. συγγραφέας του “Rainforest”

* Νικόλαος Μυλωνόπουλος, Καθηγητής Τεχνολογίας ALBA

* Ιωάννης Τόμκος, Καθηγητής Athens Information Technology Center

* Μπέττυ Τσακαρέτσου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου

* Δάφνη Ζουμπουλάκη, Γενική Διευθύντρια “Γκαλερί Ζουμπουλάκη”

* Κωνσταντίνος Λουκάς, Country Manager Μάλτας και Κύπρου, Microsoft

* Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

* Εκπρόσωπος της O’ Reilly (εταιρεία – εμπνευστή του Ignite)

Στις 20 Σεπτεμβρίου, μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (live streaming show) θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γερή γεύση από όλες τις τελευταίες καινοτομίες της παγκόσμιας τεχνολογίας σε ένα περιβάλλον στημένο από την Google, όπου οι 20 επιλεγμένοι startupers θα επιδεικνύουν τα “κατορθώματά” τους.

Μην το χάσετε….

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα