Ignite Athens: Μηνύματα αισιοδοξίας από ανθρώπους με νέες ιδέες

Ignite Athens: Μηνύματα αισιοδοξίας από ανθρώπους με νέες ιδέες

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Ignite Athens. Οι ομιλίες που έκαναν αίσθηση. Δείτε πώς θα συνεχιστεί η γιορτή της καινοτομίας (Vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ignite Athens, μια εκδήλωση-γιορτή της καινοτομίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με Έλληνες και ξένους να προχωρούν σε 5λεπτες παρουσιάσεις.

Ο Bussiness Mentor, Τόλης Αϊβάλης, σημείωσε ότι το ευ επιχειρείν υπήρχε στην Ελλάδα ήδη από τον 5ο αιώνα Π.Χ.

Από το πρώτο μέρος ξεχώρισαν τα παιδιά του I-Kiosk.gr, που δημιούργησαν ένα σύστημα Barcode, που έλυσε τα χέρια σε περίπτερα και mini-market, πωλητές και προμηθευτές. Ο ιδρυτής του Φάνης Κουτουβέλης, μαζί με συμφοιτητές του είχε την ιδέα για το I-Kiosk σε ηλικία 23 ετών.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση του Ink Studio Factory, ομάδα που ειδικεύεται στο Visualization, των επαγγελματικών συναντήσεων, καταγράφοντας μέσω σχεδίων τα meeting, ώστε να μπορούν εύκολα οι συμμετέχοντες να μελετούν τι έχουν συζητήσει. Πρόκειται για project, ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν έχει ληφθεί απόφαση!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της APIVITA, κ. Νίκου Κουτσιανά.

Ο κ. Κουτσιανάς αναφέρθηκε σε στίχο του Σίλερ λέγοντας “όπου και να γυρίσω βλέπω εσένα καταραμένε Έλληνα”, και τόνισε ότι οι Έλληνες είναι παντού και μπορούν παρά τις δυσκολίες αυτής της εποχής να καταφέρνουν να καινοτομούν.

Μιλώντας στο NEWS 247 το μέλος της επιτροπής και πρώην υπουργός κα Λούκα Κατσέλη δήλωσε “πολύ χαρούμενη που συμμετέχει και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που μια τέτοια εκδήλωση ήρθε και στην Ελλάδα”.

Το Ignite Athens, θα συνεχιστεί το απόγευμα με την παρουσίαση 20 καινοτόμων ιδεών και τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα