iPhone 16: Δείτε live την παρουσίαση – Πρεμιέρα για την πλατφόρμα AI “Apple Intelligence”

Διαβάζεται σε 3'
iPhone 16: Δείτε live την παρουσίαση – Πρεμιέρα για την πλατφόρμα AI “Apple Intelligence”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, μιλά κατά την ανακοίνωση νέων προϊόντων της Apple στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Εικόνα αρχείου AP Photo/Jeff Chiu, File

Δείτε live την εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση του νέου iPhone. Τα νέα χαρακτηριστικά και η πρεμιέρα της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της “Apple Intelligence”.

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει το νέο iPhone και άλλα νέα προϊόντα σήμερα, Δευτέρα (9/9), κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης λανσαρίσματος προϊόντων της χρονιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και φέρει το σύνθημα “It’s Glowtime”, με το λογότυπο της εταιρείας περιβαλλόμενο από μια πολύχρωμη αύρα.

Στη σημερινή εκδήλωση, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το iPhone 16 καθώς και τα iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Όλα τα iPhone θα είναι συμβατό με το Apple Intelligence, τη νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό ως τώρα, η σειρά iPhone 16 δεν θα κυκλοφορήσει με το Apple Intelligence από την πρώτη στιγμή.

Δείτε live την παρουσίαση της νέας σειράς iPhone

Η ενσωμάτωση της AI τεχνολογίας

Η φθινοπωρινή παρουσίαση προϊόντων της Apple είναι μια από τις σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις της εταιρείας, καθώς συνήθως παρουσιάζει μια σειρά νέων συσκευών και διαμορφώνει το κλίμα για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών, τη πιο έντονη και κερδοφόρα περίοδο για την Apple.

Αναφορές πριν από την εκδήλωση υποδεικνύουν ότι η Apple ενδέχεται να μεταβεί από τις οθόνες LCD σε OLED, ενώ φημολογείται και η προσθήκη ειδικού κουμπιού για φωτογραφίες.

Αναμένεται επίσης να υπάρξουν νέες εξελίξεις στα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI) “Apple Intelligence”. Στην πρόσφατη εκδήλωση της Apple, το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από τρόπους ενσωμάτωσης των λειτουργιών AI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Ένα από τα μεγαλύτερα νέα ήταν η συνεργασία με την OpenAI για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT στον φωνητικό βοηθό Siri.

Η τιμή

Ένα σημαντικό ερώτημα ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας είναι πώς η Apple θα τιμολογήσει τη σειρά iPhone 16. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αρχική τιμή κατά την κυκλοφορία των νέων iPhone ήταν 799 δολάρια.

Πολλοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Angelo Zino από την CFRA Research, λένε ότι η Apple θα μπορούσε να αυξήσει ελαφρώς τις τιμές «σε όλη τη σειρά» των iPhone λόγω των νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης και του κόστους που συνεπάγεται για την εταιρεία η παροχή τους.

Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση, καθώς «δεν θέλουν να χάσουν τον ενθουσιασμό των πελατών λόγω της ξαφνικής αύξησης των τιμών», δήλωσε στο CNN ο αναλυτής της D.A. Davidson, Gil Luria.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα