iPhone 16: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα

Διαβάζεται σε 4'
iPhone 16: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα
Associated Press

Με αρκετές αλλαγές θα έρθουν και στην Ελλάδα τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 16 που παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ, το βράδυ της Δευτέρας.

Τα νέα μοντέλα iPhone, Apple Watch και Airpods παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 (iPhone, iPhone Plus, iPhone Pro και iPhone Pro Max).

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, διαθέτουν ακόμα ταχύτερο chip, το Α18 Pro και, για πρώτη φορά, ενσωματώνουν δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όπως συμβουλές για καλύτερη φωτογράφιση.

Το iPhone 16 Pro έχει οθόνη 6,3 ιντσών, ενώ το Apple 16 Pro Max έχει οθόνη 6,9 ιντσών, μεγαλύτερη από εκείνες των προηγούμενων μοντέλων, οι οποίες είχαν διαστάσεις 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα.

Τα νέα μοντέλα είναι, επίσης, «λεπτότερα από οποιοδήποτε προϊόν της Apple» ανακοίνωσε εταιρεία, κάνοντας λόγο για τις «μακράν καλύτερες οθόνες iPhone».

Παράλληλα, το iPhone 16 χρησιμοποιεί το νέο chip A18, καθώς και ένα νέο κουμπί που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της κάμερας. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ του iPhone 16 Plus από τα 899 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του iPhone 16 Pro, θα ξεκινά από 999 δολάρια, ενώ του 16 Pro Max από 1.199 δολάρια με τις παραγγελίες στις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει για όλα τα μοντέλα.

Τα νέα μοντέλα εισάγουν, επίσης, τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4k, με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την «υψηλότερη ανάλυση μέχρι σήμερα». Διαθέτουν, δε, τέσσερα μικρόφωνα «ποιότητας στούντιο» με μειωμένο θόρυβο. Μια νέα λειτουργία «Audio Mix», την οποία η Apple αποκάλεσε «πρώτη στον τομέα», θα μπορεί να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τα περιττά ηχητικά στοιχεία από την ομιλία του χρήστη.

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα νέα μοντέλα στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (γύρω στις 20 του μήνα).

Οι τελικές τιμές των νέων προϊόντων της Apple αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις πρώτες πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι θα κινηθούν σε αντίστοιχα επίπεδα με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η επανάσταση της “Apple Intelligence”

Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook, τα νέα iPhone είναι σχεδιασμένα από την αρχή με βάση το Apple Intelligence, ωστόσο η σειρά iPhone 16 δεν θα κυκλοφορήσει με αυτό από την πρώτη στιγμή.

Το Apple Intelligence λειτουργεί σε κατηγορίες όπως γλώσσα, εικόνες, δράση και προσωπικό πλαίσιο, γνωστοποίησε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για την Τεχνολογία Λογισμικού.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται ούτε μοιράζονται ποτέ με την Apple και πρόσθεσε πως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μπορούν να επαληθεύσουν αυτή την υπόσχεση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Καινοτομία που ξεχώρισε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για την Τεχνολογία Λογισμικού είναι η νέα λειτουργία generative emoji, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα emojis πληκτρολογώντας μερικές λέξεις. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να πληκτρολογούν λέξεις για να ανασύρουν φωτογραφίες και βίντεο που θέλουν να βρουν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το Apple Intelligence σηματοδοτεί, επίσης, την έναρξη μιας νέας εποχής για τη φωνητική βοηθό Siri. Οι χρήστες μπορούν να προτρέπουν τη Siri με κείμενο, να κάνουν ερωτήσεις με τη φωνή τους, να ανασύρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες από συνομιλίες κειμένου και πολλά άλλα.

Σημείωσε, δε, πως η δημιουργία emojis και μια νέα λειτουργία Visual Intelligence θα έρθουν αργότερα. Η οπτική νοημοσύνη επιτρέπει για παράδειγμα στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός σκύλου για να μάθουν τι ράτσα είναι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα