Υπολογιστές: DIY λύσεις σε «καθημερινά» προβλήματα II

Υπολογιστές: DIY λύσεις σε «καθημερινά» προβλήματα II

Θέλετε να στείλετε ένα βίντεο και δεν σας το επιτρέπει το eMail σας; Κλέβουν οι γείτονες WiFi; Χρησιμοποιείτε Google Docs και δεν μπορείτε να δουλέ...

Θέλετε να στείλετε ένα βίντεο και δεν σας το επιτρέπει το eMail σας; Κλέβουν οι γείτονες WiFi; Χρησιμοποιείτε Google Docs και δεν μπορείτε να δουλέψετε offline; Μην ανησυχείτε, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του! Πήγατε στα μαγαζιά… πήρατε σύνδεση-εξοπλισμό… στήσατε τα μηχανήματα… και το ίντερνετ δουλεύει από μόνο του… Σωστά; Περίπου!



Αφενός υπάρχουν διάφορα θέματα που χρήζουν της προσοχής σας σε θέματα hardware και software, αφετέρου υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από μόνοι σας για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο ίντερνετ. Ας δούμε τι μπορείτε να επιλύσετε χωρίς να χρειστεί να φωνάξετε βοήθεια.




Πρόβλημα :
Οι γείτονες κλέβουν Wi-Fi
Λύση
: Είναι εκείνα τα βράδια που συνδέεστε στο απροστάτευτο Wi-Fi και επιχειρείτε δείτε τα mail σας. Αυτά, όμως, δε λένε να κατέβουν με τίποτα. Πολύ απλά, ο γιος της γειτόνισσας που έχει εντοπίσει την «αδυναμία» κατεβάζει ταινίες.



Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές: Σε πρώτη φάση βάζετε κωδικό ασφαλείας στις ρυθμίσεις του WPA encryption σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε δεύτερη φάση (και αν είστε από αυτούς θέλουν να δίνουν Wi-Fi στη γειτόνισσα αλλά όχι στο γιο της) μπορείτε να ρυθμίσετε τα MAC address του router ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένα, μόνο, PC.









Πρόβλημα :
Το Wi-Fi δεν πιάνει σε όλο το σπίτι
Λύση
: Αν έχετε παλιό ρούτερ (802.11b και 802.11g) μπορείτε να αγοράστε ένα πιο σύγχρονο (802.11n) το οποίο θα καλύψει με σήμα όλες τις γωνιές του σπιτιού. Αν ψάχνετε για μια πιο φτηνή λύση τότε μπορείτε πολύ εύκολα να «πειράξετε» την κεραία του παλιού σας ρούτερ ώστε να δυναμώσει το σήμα. Πολύ απλά ανοίξτε την κεραία και με πρότυπο μια ξυλόβιδα δημιουργείστε σπείρες. Για οδηγίες δείτε το παρακάτω βίντεο.









Πρόβλημα :
Τα παιδιά μπαίνουν σε “απαγορευμένα” site
Λύση
: Η λύση λέγεται
ScrubIT . Είναι ένα λογισμικό που διοχετεύει όλη την κίνηση στο διαδίκτυο μέσα από server που μπλοκάρουν πορνογραφικά και άλλα επιβλαβή site. Δεν είναι τόσο απλό γιατί πρέπει να ρυθμίσετε το router σας να χρησιμοποιεί τους server του ScrubIT.



Για όσους έχουν
Windows 2000/XP υπάρχει οδηγός ρυθμίσεων εδώ. Οι χρήστες Windows ή Mac πρέπει να κάνουν τις ρυθμίσεις μόνοι τους. Το μόνο πρόβλημα με το ScrubIT είναι ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο για το ποια site μπλοκάρονται.




Πρόβλημα :
Αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων
Λύση
: Τα μεγάλα αρχεία είναι, πλέον, ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου κ.λ.π είναι πιο εύκολο να τα στείλετε μέσω των δωρεάν υπηρεσιών όπως το
MegaUpload ή το
GigaSize παρά να τα κάνετε eMail.



Εσείς τα ανεβάζετε, ο παραλήπτης τα κατεβάζει… και οι δύο γλυτώνετε χώρο στο λογαριασμό σας.




Πρόβλημα :
Συγχρονισμός αρχείων Google Docs
Λύση
: Τα Google Docs είναι ένας ιδιαίτερα εύχρηστος τρόπος να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε αρχεία Word και Excel. Αλλά, τι γίνετε αν είστε offline; Πολύ απλά, χρησιμοποιείται το
Google Gears , ένα δωρεάν λογισμικό που συγχρονίζει τα αρχεία που τροποποιείτε offline με το λογαριασμό σας στο Google Docs.









Πρόβλημα :
Το Gmail μου μοιάζει “ten years ago”
Λύση
: Η εμφάνιση δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα αλλά όπως και να το κάνουμε μας παροτρύνει αν ασχοληθούμε με το PC. Το Gmail δίνει τη δυνατότητα να βάλετε κάποια skin κυρίως για χρώμα. Αν χρησιμοποιείτε Firefox μπορείτε να εγκαταστήσετε το add-on
Stylish και να δώσετε ένα στιλ της επιλογής σας σε μινιμάλ ιστοσελίδες. Αφού το εγκαταστήσετε, κάνετε κλικ κάτω δεξιά στο εικονίδιο του Stylish και αυτό σας παραπέμπει σε έτοιμα skins για διάφορα site.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα