Κίνα: Στην αναζήτηση εξωγήινων με τηλεσκόπιο διαμέτρου 500 μέτρων!

Κίνα: Στην αναζήτηση εξωγήινων με τηλεσκόπιο διαμέτρου 500 μέτρων!

Το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο θα αρχίσει να εξερευνά το διάστημα και να ψάχνει για εξωγήινη ζωή από τον Σεπτέμβριο (vid+pics)

Έτοιμη να ξεκινήσει την αναζήτηση εξωγήινης ζωής και να εξερευνήσει το διάστημα με τη βοήθεια του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου του κόσμου, είναι η Κίνα.

Η συναρμολόγηση του διαμέτρου 500 μέτρων Aperture Spherical Telescope ή πιο σύντομα FAST, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, όταν τοποθετήθηκε το τελευταίο τμήμα, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του σε ένα βουνό στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιζού.

 

Το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο, το μέγεθος του οποίου είναι ίσο με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου, κόστισε 161,65 εκατ. ευρώ και θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Το έργο έχει τη δυνατότητα να ψάξει για τα πιο παράξενα αντικείμενα, για να κατανοήσουμε καλύτερα την προέλευση του σύμπαντος και να ενισχύσει την αναζήτηση εξωγήινης ζωής”, δήλωσε ο αρμόδιος επιστήμονας.

 

Η βελτίωση του διαστημικού προγράμματος, αποτελεί προτεραιότητα για το Πεκίνο, με τον πρόεδρος της χώρας Ξι Γινπίνγκ να ζητάει την εδραίωσή της ως διαστημική δύναμη. Οι φιλοδοξίες της περιλαμβάνουν την αποστολή και διαμονή ενός ανθρώπου στο φεγγάρι από το 2036 και την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού, οι εργασίες για τον οποίο έχουν ήδη αρχίσει.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα