Lola Flores: Η Google γιορτάζει την επέτειο των 93 χρόνων από τη γέννηση της

Lola Flores: Η Google γιορτάζει την επέτειο των 93 χρόνων από τη γέννηση της

Το doodle της μηχανής αναζήτησης είναι αφιερωμένο σε μια ξεχωριστή περσόνα από την Ισπανία που στο πρόσωπό της γνώρισε όλος ο κόσμος τον τσιγγάνικο χορό των Ρομά από την ιβηρική χερσόνησο

Η Lola Flores υπήρξε εμβληματική εικόνα του σπανιόλικου τσιγγάνικου χορού, αναγνωρισμένη για το ταλέντο της τόσο στην Ισπανία, όσο και διεθνώς. Αν και η ίδια δεν είχε τσιγγάνικη καταγωγή, αναγνώριζε τον εαυτό της στο λαό των Ρομά και την κουλτούρα τους, ενώ παντρεύτηκε σε οικογένεια.

 

Η Flores έγινε διάσημη ως τραγουδίστρια και χορεύτρια της ανδαλουσιανής παράδοσης σε πολύ νεαρή ηλικία, χορεύοντας Φλαμένγκο, Κόπλα και Χότις και εμφανιζόμενη ακόμη σε ταινίες του κινηματογράφου από το 1939 μέχρι και το 1987. Γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία με τον καλλιτεχνικό της παρτενέρ Manolo Caracol, με τον οποίο εμφανιζόταν μαζί ως το 1951.

 

Παντρεύτηκε το 1958, έναν κιθαρίστα από την Καταλονία και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά, που και τα τρία ακολούθησαν την καριέρα των γονιών τους στο τραγούδι και το σινεμά. Η ξεχωριστή καλλιτέχνης πέθανε το 1995, από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 72 ετών. Λίγο μετά το θάνατό της, ο γιος της Αντόνιο αυτοκτόνησε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα