Λονδίνο – Νέα Υόρκη ένα τσιγάρο δρόμος, κυριολεκτικά

Λονδίνο – Νέα Υόρκη ένα τσιγάρο δρόμος, κυριολεκτικά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ένα βήμα πριν την υλοποίηση ενός ονείρου, μιας υπερηχητικής πτήσης που θα κάνει το μακρινό ταξίδι πιο κοντινό από όσο φανταζόμαστε (pics+vid)

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται αν δημιουργήσει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος, που θα βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία Χ-51A WaveRider και θα μπορεί να διανύσει την απόσταση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μια, μόλις, ώρα.

Όπως αναφέρει η έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί για την κατασκευή του, το αεροσκάφος θα είναι ικανό να ταξιδεύει με ταχύτητα 6 Mach, που υπολογίζεται πως είναι η εξαπλάσια από την ταχύτητα του ήχου.

 

Το υπερηχητικό αεροπλάνο θα βρίσκεται αρχικά στη διάθεση της πολεμικής αεροπορίας, προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, ενώ αναμένεται το πρώτο αεροπλάνο να έχει συναρμολογηθεί μέχρι το 2023.

Η επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, Μίκα Έντσλεϊ, δήλωσε στην ιστοσελίδα Military.com ότι η ύπαρξη της πρωτοποριακής τεχνολογίας Χ-51A WaveRider αποτελεί την απόδειξη πως ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

(Πηγή: Metro)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα