NewsCorp: Η Google είναι μία “πλατφόρμα για πειρατεία”

NewsCorp: Η Google είναι μία “πλατφόρμα για πειρατεία”

Ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους του πλανήτη μίλησε με τα σκληρότερα λόγια για τον αμερικανικό κολοσσό ζητώντας από την Κομισίον πιο σκληρή πολιτική απέναντι στην Google

“Η Google είναι μία πλατφόρμα για την πειρατεία της οποίας η δύναμη αυξάνεται μέρα με την μέρα”. Με τα λόγια αυτά ο Ρόμπερτ Τόμσον επικεφαλής του NewsCorp, του ομίλου που έχει υπό την σκέπη του τίτλου όπως The Times, The Sun και Wall Street Journal, ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ζημία που προξενείται στους δημοσιογραφικούς ομίλους.

Η επιστολή Τόμπσον που απευθύνεται στον επίτροπο θεμάτων Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλκούνια, περιλαμβάνει μία προειδοποίηση ότι μία αποτυχία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google “θα οδηγήσει σε ένα λιγότερα ενημερωμένο και πιο εκνευριστικό επίπεδο διαλόγου στην κοινωνία μας”.

Η Google έχει προσφέρει παραχωρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει μετά από καταγγελίες ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη όπου κατέχει το 90% των αναζητήσεων στο ιντερνετ. Ανταγωνιστές της όπως η Microsoft, o γερμανικός εκδοτικός οίκος Alex Sprigner και η βρετανική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Foundem υποστηρίζουν ότι αυτά που έχει παραχωρήσει δεν είναι επαρκή.
Την περασμένη εβδομάδα ο Αλμούνια ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η διαφορά με την Google θα πρέπει να επιλυθεί πριν φύγει από το γραφείο του στα τέλη του Οκτωβρίου.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα