Nikon COOLPIX P80

Nikon COOLPIX P80

Η Nikon ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα προσθήκη στην επιτυχημένη γκάμα της σειράς COOLPIX P. Η νέα φωτογραφική μηχανή 10 megapixel διαθέτει έναν ευρέο...

Η Nikon ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα προσθήκη στην επιτυχημένη γκάμα της σειράς COOLPIX P. Η νέα φωτογραφική μηχανή 10 megapixel διαθέτει έναν ευρέος φάσματος φακό NIKKOR με zoom 18x, με εκτεταμένη δυνατότητα τηλεφακού, ενώ ενσωματώνει σταθεροποίηση εικόνας VR για καθαρά αποτελέσματα, χωρίς θάμπωμα. Σχεδιασμένη για ενεργούς λάτρεις της φωτογραφίας που ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, η COOLPIX P80 διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία του μικρό μέγεθος σώματος και ένα φακό με zoom που ποικίλλει από ευρείας γωνίας έως υπέρ-τηλεφακού (27-486mm ισοδύναμο σε μορφή 35mm [135]).








Επιζητώντας να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτής της αγοράς, η μηχανή προσφέρει χειροκίνητο έλεγχο έκθεσης (κλείστρου και διαφράγματος) και υψηλή ευαισθησία έως ISO 6400 για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο εξαιρετικά ισχυρός φακός zoom έχει δυνατότητα εστίασης σε θέματα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1 cm και η απόσβεση κραδασμών με μετατόπιση εικόνας σταθεροποιεί τον αισθητήρα εικόνας, για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις από το κούνημα της μηχανής.



Διαθέτοντας την τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, η P80 είναι μια σύγχρονη λύση για τους λάτρεις των φωτογραφικών μηχανών, παρέχοντας προηγμένες ψηφιακές δυνατότητες σε μικρό μέγεθος.








Η μηχανή διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο, που επιτρέπει ακριβή σύνθεση μέσω του εύρους zoom και επίσης περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη 2,7 ιντσών, με αντι-ανακλαστική επίστρωση και ευρεία γωνία προβολής.



Παράλληλα με την προσφορά ολοκληρωμένων επιδόσεων μέσω του συνδυασμού φακού zoom ευρέος φάσματος, της σταθεροποίησης εικόνας και ανάλυσης, η P80 ενσωματώνει τεχνολογίες που παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιοχές.



Τρεις μοναδικές καινοτομίες της Nikon που είναι σχεδιασμένες για πορτρέτα ομάδων και ατόμων – Face-Priority AF (Προτεραιότητα αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο), In-Camera Red-Eye Fix (Διόρθωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών) και D-Lighting – υποστηρίζονται από την προσθήκη υψηλής ευαισθησίας ISO για περιστάσεις όπου τα επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλά.



Αυτή η δυνατότητα ενισχύεται από την εγγραφή video, καθώς και από 15 λειτουργίες σκηνών που βελτιστοποιούν τη μηχανή για συγκεκριμένες ρυθμίσεις και περιστάσεις.



Για δημιουργικές επιλογές μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας, η δυνατότητα βελτιστοποίησης εικόνας επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν μονόχρωμες φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας μια επιλογή από τέσσερα διαφορετικά φίλτρα για εφέ, εξακολουθώντας να διατηρούν την αρχική έγχρωμη έκδοση της φωτογραφίας.



Η COOLPIX P80 είναι μια καλή επιλογή για το λάτρη της φωτογραφίας που θέλει να έχει την ευκολία μιας φωτογραφικής μηχανής εστίασης και λήψης με πλήρη χειροκίνητο έλεγχο, και όλες τις πιθανές επιλογές στο ενδιάμεσο. Με 15 λειτουργίες σκηνών που είναι προ-ρυθμισμένες για βράδυ, party, ακρογιαλιά, πανοράματα, εσωτερικό χώρο και φωτογράφιση αθλημάτων, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει τη μηχανή εκ των προτέρων, πετυχαίνοντας βέλτιστα αποτελέσματα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.



Η δυνατότητα εγγραφής video επιτρέπει την καταγραφή ρεαλιστικής δράσης σε ρυθμό 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο καθώς και ακολουθιών με χρονική υστέρηση, που εκθέτουν το μυστήριο σκηνών οι οποίες εκτυλίσσονται αργά σε ώρες ή ακόμα και ημέρες. Η μηχανή διαθέτει εσωτερική μνήμη 52 MB και δέχεται μέσα μνήμης SDHC, επιτρέποντας γρήγορη αποθήκευση χιλιάδων φωτογραφιών σε μία κάρτα.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα