Οδηγός αγοράς κινητού τηλεφώνου – Γ

Οδηγός αγοράς κινητού τηλεφώνου – Γ

Όταν πρόκειται για κινητή τηλεφωνία το σίγουρο είναι ότι κάθε καταναλωτής θέλει μια συσκευή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του

Μια πρόταση αγοράς κινητού τηλεφώνου για κάθε θέλω και κάθε τσέπη. Όταν πρόκειται για κινητή τηλεφωνία το σίγουρο είναι ότι κάθε καταναλωτής θέλει μια συσκευή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Όπως επίσης ότι οι συσκευές που κυκλοφορούν είναι τόσο πολλές που αποκλείεται να μην υπάρχει μια και για εσάς.



Άλλοι λοιπόν θέλουν να έχουν «παράθυρα» στα μενού, άλλοι θέλουν πολύ και καλή μουσική και άλλοι multimedia εφαρμογές. Και επειδή το ΜΕΝ 24 σέβεται κάθε θέλω έχει μια πρόταση για κάθε περίπτωση.




Θέλω απλώς ένα καλό τηλέφωνο

Νokia 5300









Το Νokia 5300 είναι σίγουρα το τηλέφωνο για όσους δεν θέλουν πολλά πολλά αλλά και πάλι δε συμβιβάζονται σε θέματα ποιότητας. Η λειτουργία του τηλεφώνου και του ήχου κατά τις κλήσεις είναι επιπέδου… Νokia ενώ διαθέτει ραδιόφωνο, mp3 player και φωτογραφική μηχανή. Το μόνο που το περιορίζει είναι η μικρή του μνήμη (5 MB), η οποία είναι όμως επεκτάσιμη μέχρι τα 2 GB αν αποφασίσει κάποιος ότι θέλει και λίγο περισσότερο multimedia.



Ενδεικτική τιμή: € 145




Θέλω Design


LG KF600








Το συγκριτικό πλεονέκτημα της LG στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας είναι το design. Και όποιος θέλει “haute telephonie” θα πρέπει το λιγότερο να ρίξει μια ματιά στο KF600. Μια από τις καινοτομίες του είναι το InteractPad που το κάνουν από τα πιο «μόστρα» κινητα. Οι λειτουργίες βασίζονται σε μια οθόνη αφής που σου εμφανίζει τα αντίστοιχα πλήκτρα.



Κατά τα άλλα έχει πλήρες multimedia πακέτο με κάμερα των 3 MP. Και εδώ η μνήμη είναι επίσης μικρή (25ΜΒ) αλλά είναι αλλά είναι και αυτή επεκτάσιμη.




Ενδεικτική τιμή: € 330



Δείτε το demo του KF600 στο ακόλουθο βίντεο









Ενδεικτική τιμή: € 330




Θέλω να ακούω Stereo


Sony Ericsson – W960i








Ο καταιγισμός των μουσικών κινητών συνεχίζεται με το W960i της Sony Ericsson. Εδώ δεν χρειάζεται να κουραστούμε με τεχνικά χαρακτηριστικά αφού ότι ζητήσει ο εκκολαπτόμενος DJ υπάρχει. Η σημαντική διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αναπαράγει τον ήχο σε στέρεο ακόμα και με Bluetooth ακουστικά αφού υποστηρίζει το καινούριο πρωτόκολλο A2DP.



Στα αξιοσημείωτα και η υπηρεσία TrackID με την οποία μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για οποιοδήποτε κομμάτι δεν γνωρίζετε.



Ενδεικτική τιμή: € 500




Θέλω PDA GSM GPS GPRS HSDPA…

Mitac Mio A501








Αν θέλετε ένα “κομπλέ” smartphone τότε η νέα πρόταση της Mio, το A501 είναι αυτό που ψάχνετε: Δορυφορική πλοήγηση με ενσωματωμένο δέκτη GPS SirFStar III και χάρτες 20 χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, υποστήριξη Quad-band GSM/GPRS, εφαρμογές MS Office. Ότι χρειάζεται δηλαδή για να χρησιμοποιήσετε την συσκευή στις περισσότερες χώρες του κόσμου για τηλεφωνία, internet και e-mail.



Μοναδικό του μειονέκτημα είναι τα ελληνικά Windows Mobile 5 αλλά είναι θέμα χρόνου για updates. Άλλωστε όποιος αγοράζει smartphone σε Windows Mobile θα πρέπει να έχει τις σχετικές γνώσεις και την υπομονή για να εγκαταστήσεις ή να αφαιρέσει λογισμικό μέχρι να το προσαρμόσει στις ανάγκες του.



Ενδεικτική τιμή: € 500




Θέλω και αξίζει να περιμένω
Sony Ericsson XPERIATM Χ1









Όταν η Sony Ericsson εγκαταλείπει το Symbian για χάρη των Windows Mobile και ενσωματώνει συρταρωτό πληκτρολόγιο στο πιο φουτουριστικό design που έχει βγει από τους GPS εφιάλτες του Steve Jobs τότε μιλάμε για το τηλέφωνο του μέλλοντος. Και το όνομα αυτού XPERIATM Χ1.



Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών μιλάμε για ότι πιο πλήρες: οθόνη αφής3 ιντσών, built-in μνήμη των 400ΜΒ, κάμερα 3ΜP με την εγγύηση Sony Ericsson, HSDPA/HSUPA για ταχύτατη μεταφορά δεδομένων και moblile ιντερνετ χωρίς WiFi, mini USB θύρα, stereo Bluetooth A2DP.



Όποιος ζητήσει οτιδήποτε παραπάνω είναι απλώς… άπληστος. Οποιος το ζητήσει απλώς θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα